Fener'in adı yeter

Emenike, Sow, Webo üçlüsüyle ligimizin en iyi forvetine sahip Fenerbahçe’ye bir golcü daha gerekli miydi? Konuya yabancı sınırlaması açısından bakarsanız; yerli bir alternatif çok daha akılcı olurdu. Takıma artı değer katardı. Başkan Aziz Yıldırım, İsmail Kartal’ın bu isteğini ‘kadro yeterli’ diyerek çevirdi.  Haklı mı değil mi zaman gösterecek!

Diego Ribas transferi son derece isabetli bir transfer. Sakatlıktan çıkmasına, fizik eksiğine, oyuna sonradan girmesine rağmen kalitesini gösterdi. Diego; çalışkan, takıma renk katan, göze hoş gelen, sonuca etki edecek organizasyonları yönetecek ve sorumluluk alacak bir karakterde oyuncu. Onun oyuna girmesiyle Fenerbahçe’nin rakip kale önünde etkinliği arttı. Şimdilik uyum sorunu var. Diego’nun arkadaşlarıyla topsuz alandaki anlaşmazlığı, kendini gösterme, atılan paslara hamle zamanlaması birlikte oynandıkça aşılacak gibi gözüküyor.

İsmail Kartal’a gelince; süper kupa finalinde yaşadığı stresi ligin ilk maçında iliklerine kadar hissetti. Başlangıçlar çok önemlidir. Hatta nasıl başlarsanız öyle gider diye de bir söz vardır. Kartal’ın stresine rağmen oyunu okumaktaki becerisi mükemmeldi. Maçı an be an yaşadı ve ilk sınavını başarıyla verdi. Kartal’ın elindeki kadro geniş, oturmuş ve birbirini tanıyan oyunculardan oluşuyor. Karabük maçında Kadlec’i oyundan alıp Webo’yu sokması basit gibi görünse de bir riskti. 4-2-4’e dönen ama Dieogo’nun katkısıyla orta sahada da eksik kalmayan Fenerbahçe rakibini bunalttı. Rakibe önde baskı uygulanamaması eksiklik olarak görülüyor. Daha önce alıştığımız sert pres biraz eksikti. Fenerbahçe’nin; tüm hatlarıyla hücumu, golü düşünen yapısı, sahanın her yerini kullanarak topa hakim olma isteği, oyunun hızını istediği zaman kendi lehine ayarlayabilme kabiliyeti, bu sezonda sürecek gibi. Bana göre sezona yine F.Bahçe damgasını vuracak. Fenerbahçe’nin her maçında keyif alacak ve sıra dışı futbolla eminim daha fazla gol göreceğiz. Fenerbahçe’nin adı, yine yetecek!

Milli Takım’ın Euro 2016 eleme grubunda İzlanda ile yapacağı maç için verilen arada Fenerbahçe Diego ile uyum sorununu da aşacaktır. Milli takım demişken Kaptan Volkan’ın Milli Takıma seçilmemesi de polemik konusu oldu. Volkan, 3 Temmuz sürecinin tüm eziyetini çekmiş biri olarak maçlara bambaşka bir psikoloji ile çıkmakta. Bence Volkan için her karşılaşma futbol oyunundan çok daha fazla anlamlar taşıyor. Onun için de Volkan bazen kontrolünü kaybediyor. Gereksiz hareketleri yüzünden de takımını eksik bırakma riski çoğalıyor. Onun form grafiğini de etkileyen duygusal ve fiziksel durumu konusunda umarım gerekli takviyeler yapılır. Volkan gibi bir kaleciye bu ülkenin her zaman ihtiyacı var.

Lige iyi başlayan ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan devler ligindeki temsilcimiz G.Saray da son anda iki transfere imza attı. Napoli’de kadroda yeterince yer bulamayan Pandev forvete, İsviçreli Dzemaili’de savunma önüne takviye geldi. Ancak Bursaspor maçında Alex Telles ilk 5’e giremediği için kenarda kalmıştı. Muslera, Sneijder, Chedjou, Melo, Burma oynadılar. Şİmdi; Prandelli’nin özellikle istediği Pandev ve Djemaili de geldi acaba kimler dışarıda kalacak? G.Saray’ın ve Prandelli’nin zorluğu buradadır. Bekleyip göreceğiz.