Fener’in, Atina’da kazanması gerekir

Fenerbahçe bugün Yunan temsilcisi Atromitos ile UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçını deplasmanda oynayacak. Bu sezon 10 flaş transfere imza atan Sarı-Lacivertliler gözlerini Avrupa Ligi’nin zirvesine dikmiş durumda.

Fenerbahçe hem yabancı hem de Türk futbolcular açısından kaliteyi çok arttırdı. Kanarya, Süper Lig’de zirveye oynayacak iki 11’e sahip. Bana göre ilk 11, ligde 1 ile 3 arasındaki dereceye oynar. İkinci 11 ise 2 ile 5 arası için mücadele eder. Dünya yıldızlarını toplayan Aziz Yıldırım ve arkadaşları, yönetim olarak görevlerini fazlasıyla yaptı.  Şimdi sıra Pereira ile futbolcularda...

 Gelelim maça.. Fenerbahçe büyük bir değişim yaşıyor. Tabi bunun sancıları da olacak. Öncelikle takım olmak zorundalar. Bu öyle kısa sürede olacak bir şey değil. Zamanla olacak ama o sürede de maçları en az hasarla geçmek zorundalar.  Eskişehirspor maçında Sarı-Lacivertli ekip belki henüz istenilen performansı ortaya koyamadı ama iştahı, mücadelesiyle gözdoldurdu. Yunan ekibi Atromitos’un ligi henüz başlamadı. Biri Başakşehir’le olmak üzere Atromitos’un oynadığı hazırlık maçlarında iyi bir görüntü vermediği de bir gerçek. Zaten hem futbolcu kalitesi, hem oyun, hem de mali açılardan Atromitos’un Fener ile başedebilmesi mümkün değil. Nani’li, Van Persie’li Fenerbahçe’nin piyasa değeri 173.5 milyon lira.. Yunan temsilcisi ise 41 milyon lira... Bu bile size fikir veriyordur sanırım.

Ayrıca Fener’in bir avantajı daha var. Atromitos’u en iyi tanıyan kişi teknik patron Pereira. Çünkü geçtiğimiz sezon Yunan Ligi’nde görev yaptı, Olympikos’la şampiyon oldu.

Ben Fener’in Yunanistan’dan bırakın beraberliği, galibiyetle dönmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bu maçta Van Persie’den, Nani’den üstün performans bekliyorum. Fernandao’yu söylemiyorum. Mücadelesi ve hırsı ile yaptıkları ortada. Yalnız şunu da belirteyim; Pereira’nın kadroda Volkan Şen’i değil de Ozan Tufan’ı tercih etmesi gerekirdi. Çünkü Fenerbahçe’nin eksiği ön liberoda. Ozan bu açığı kapatabilirdi.