Fener’in golü ofsayt

Koşu testlerinde başarısız olduğu için geçtiğimiz yılbaşında FİFA listesinden çıkartılan ve son dönemde inişli çıkışlı bir grafik çizen Fırat Aydınus geçmişte bu tür maçlarda görev yapmış olmasına rağmen bu sezon yönetmiş olduğu Gençlerbirliği-Beşiktaş maçındaki iyi olmayan yönetimi nedeniyle düşük not almıştı. Dört hafta sonra, geçtiğimiz pazar günü yönetmiş olduğu Akhisar -Eskişehir maçı ile tekrar Süper Lig’de maç yöneten Aydınus’un cezadan çıkar çıkmaz böyle önemli bir maça verilip onore edilmesi, MHK adına doğru bir uygulama değildi..

Daha önce Eskişehirspor maçında Caner’e gösterdiği kırmızı kartın etkisinden hala kurtulamamış görünen, Fenerbahçe maçı öncesindeki hafta oyundan atamadığı Beşiktaşlı Mario Gomez’in Fenerbahçe’ye iki gol atmasını kafasından çıkaramadığı izlenimi veren Fırat Aydınus ilk yarıda takdir haklarını hep Fenerbahçe’den yana kullandı.

Oyunun hemen başında faul kararı sonrası eli ile sarı kart işareti yapan Caner’e sarı kart gösteremedi. Chedjou’ya gösterdiği sarı kart hatalıydı ve pozisyonda faul yoktu.

Gol sonrası Diego’ya gösterdiği sarı kart doğruydu. Mehmet Topal’a sert hareketinden dolayı göstermiş olduğu sarı kart doğruydu.

Fenerbahçe’nin Diego ile bulduğu gol öncesinde Van Persie ofsayt pozisyonundaydı, kaleci Muslera’ya doğru atak yaptı ve kaleciyi etkiledi. İşte bu pozisyonda ofsayt bayrağı kaldırması gereken yardımcı hakem Arkın Akgöl oyunu devam ettirip sonuca etki edecek önemli bir hata yaptı. İlk yarının son dakikasında sert hareketinden dolayı Josef’e sarı kart göstermeyip hata yaptı. Ba’nın topsuz alanda Burak’a dizi ile vurmasına kırmızı kart göstermeliydi. 72’de Kjaer’in Burak’a müdahalesine penaltı verilebilirdi. Ben maçın gözlemcisi olsam hakemin kararını onaylardım. Sonuç olarak Fırat Aydınus ve yardımcısı Arkın Akgöl yaptıkları hatalar ile Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin önüne geçtiler.