Fener’in transfere hiç ihtiyacı yok

Lider Fenerbahçe, Eskişehir maçından sonra Ersun Yanal’ın pozitif enerjisi sayesinde takım olarak seyircisi ile bütünleşmeyi sağladı. Ligin ilk yarısının bitmesine 6 maç kaldı. Bu gidişle Fenerbahçe ilk yarıyı lider bitireceğe benziyor. Ocak ayı ara transfer gündeme geldiği zaman bütün takımlar oyuncu alma peşinde koşmaya başlar. Fenerbahçe’nin buna asla ihtiyacı yok. Sahada ve kenar kulübede oturanlar zaten başarılarını ortaya koymuş durumdalar. Bir de oynamayan tribünde oturan oyuncular var. Ersun Yanal zamanla değişik kadro çıkartarak akılcı rotasyonlar yapıyor. Sow, Webo, Kuyt hücum ağırlıklı iyi performans sergilediler. Orta sahasında Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Salih Uçan, Mehmet Topal, savunmasında zaten Gökhan Gönül ve Caner kenarda oynarken, onları seyreden insanlar doyuma ulaşıyorlar.

Milli Takım kalecimiz Volkan yedeği de Mert varsa, kulübesi de zengin görünüyorsa, Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’sine şu sıralar yan bakılmaz.

Gelelim Galasaray... Fatih Terim’in ayrılmasıyla Galatasaray depresyon geçirmeye başladı. Mancini ise hala futbolcularının çoğunu tanımıyor ve de adaptasyon dönemini atlatmaya çalışıyor. Lige de iyi başlamadılar. Ezeli rakibi Fenerbahçe’yle de 9 puan farklılığı yaşıyorlar. Hele ki son Fenerbahçe yenilgisinden sonra şaşkınları oynamaya başladılar. Öyle bir şaşırdılar ki, gündem değiştirmek için yöneticilerinin bazıları yarış haline girdiler. Mancini kadrodan mutlu değil. Amrabat, Riera, Yiğit, Yekta şu anda Mancini’nin istemediği futbolcular. Ara transferde büyük ihtimalle Mancini’nin isteği doğrultusunda mutlaka bir solbek, stoper ve de orta sahaya takviye gerektiğini düşünüyorum.

Kısacası lig uzun maraton deniliyor, 4’te 1’ini geçtik neredeyse yarıya yaklaştık. Ama puan sıralamasındaki Galatasaray kendine yakışmayacak yerde.

Geçelim Beşiktaş’a.. Ne kadar güzel bir lig başlangıcı yaptı. Herkes Biliç’in elinde sihirli değnek varmışcasına methiyeler düzdü. Kazana kazana Galatasaray maçına geldi. O talihsiz maçtan sonra Beşiktaş’ın akan suları kesilmeye başlandı. Aslında iyi bir kadrosu var. Gençlerden oluşuyor. Dinamik, istekli, arzulu.. Ama verimi kısıtlı olmaya başladı. Fernandes lideri takımın. Almeida golcüsü ama hala çok eleştiriliyor. Onların da ara transferde beklentileri fazla.

Trabzonspor ise iki farklı görüntü içinde. Avrupa’da iyi, kendi ligimizde pek de iç açıcı değil. Yusuf diye yeni bir futbolcuları çıktı. Olağanüstü yetenek, çok iyi bir kumaş. Malouda ve Bosingwa’yı transfer etmeleri dikkatleri çekmişti. Ama hala kendi ligimizde beklenilen düzeyde bir Trabzonspor seyretmiyoruz. Avrupa maçlarında ise ayağa kalkıp alkışlamaya devam ediyoruz.