Fener’in yeni yüzü ve Aykut Kocaman

Fenerbahçe sezonu açtı. Hem camiaya hem de Aykut Kocaman’a hayırlı olsun. Aykut Kocaman sakalıyla birlikte basın mensuplara güzel bir ironi yapmış: “Siz değişmediniz ama ben değiştim” demiş. Sen değişmedin Aykut Hoca.. Sen futbol adına hem tecrübe kazandın hem de olgunlaştın.

Sakal esprisine şapka çıkarırım. Ama şu da bir gerçek ki, Fenerbahçe’nin takım olarak 4 yıl şampiyonluktan uzak kalması belli ki Aykut Hoca’yı da kuşkulandırmış. Sezon açılışında futbolcularına “Şampiyonluktan başka hiçbir şey düşünmeyin. Ciddiyeti elden bırakmayın. Sıkıntılarınızla birlikte acıların takımı değil, şampiyon takım olarak sezonu bitirmenizi bekliyorum” direktifini vermiş.

İşte bu tavır futbolcuların dikkatini çekmiştir. Sezon açılışına Valbuena ile Mehmet Ekici’nin katılır olması Fenerbahçe ve Aykut Hoca açısından önemli. Robin Van Persie ayarı Aykut Hoca’yı çok ümitlendirmiş gözükmesine rağmen, şu da bir geçekki bu futbolcu eski Van Persie değil. 25 yaşındaki Van Persie hiç değil. Kaprisleri sıkıntı yaratıyor. Sakatlık psikozundan bir türlü kurtulamıyor. Kendi kendine sakatlık senaryoları hazırlıyor. Ama Aykut Hoca “O bulunmaz” diyor. Ancak biz geldiğinden beri Robin Van Persie’yi umduğumuz gibi bulamadık.

Fenerbahçe yönetim olarak kolları sıvamış, güçlü bir kadro oluşturmanın uğraşı içinde. Mehmet Ekici’nin, Fenerbahçe adına sabırlı bekleyişini ortaya koyacağı iyi futbolla ödellendirmesini bekliyoruz. Fenerbahçe’de kaleci Volkan Demirel’in alternatifi olarak hala kesinleşmiş bir isim yok. Temmuz ayının sonlarına doğru UEFA Avrupa Ligi’nin ilk ön eleme maçını oynayacak Fenerbahçe daha öncesinde Sporting Lizbon, Marsilya, Atletico Bilbao ve Monaco ile karşılaşacak. Orada Fenerbahçe’nin kadro olarak yeni yüzünü görmek zorunda kalacağız. Ama en önemli olanı 27 Temmuz’da oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi’nin ilk ön eleme maçıdır.

Aykut Hoca’nın umduğu dağlara inşallah kar yağmaz. Bu ilk ön eleme karşılaşmasını kazanan olarak Fenerbahçe lig öncesi de büyük bir moral kazanmış olur. Çünkü yeni sezonda böylesine ilk maçlar her zaman zordur.