Fernandao ile yeşeren umutlar

Kadıköy’deki Molde maçında beklemediği bir şok yaşayan Fenerbahçe, Ajax ile deplasmanda 2-2 berabere kalan İskoçya Ligi ikincisi Celtic ile oynadığı grubun ikinci maçına yine kadro rotasyonu ile çıktı. Volkan, Caner, Fernandao ve sakat Markovic'ten yoksun bir 11’le başladı.

Beşiktaş maçının şokunu üzerinden atamamış  görünen Fener, bu sezon evindeki 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alıp hiç yenilmeyen rakibi karşısında ilk 15 dakikada topa daha çok hakim olan ve oyunu rakip yarı alana yığan takım görünümündeydi. Ancak daha sonra toparlanan İskoç ekibi köşe vuruşundan gelen topta Griffiths'le ardından da sol taraftan yapılan ortaya Commons'ın müthiş vuruşu ile 2 gol birden buldu. Volkan Şen'in 40. dakikada sakatlanıp çıkması sonrası oyuna giren Fernandao, Celtic savunmasının bir anlık hatasından yararlanıp golü attı ve takımının soyunma odasına bir farklı geride gitmesini sağladı. F.Bahçe takımında ilk yarıda orta alanda yaratıcı özellikleri olmayan oyunculardan kurulu olması, Nani'nin oyun disiplininden uzak ciddiyetsiz tavırları Van Persie'nin ise rakip savunma arasında kaybolması Sarı-Lacivertliler'in etkisiz kalmasının en önemli nedenleriydi. Ayrıca Fener savunma gödeki Kjaer -Alves’in haftalardır devam eden kötü oyunları yenilen gollerde çok büyük etken oldu.

Oyunun ikinci yarısına Ozan in yerine Diego ile başlayan Fenerbahçe'de bu değisiklik etkisini gosterdi. İkinci yarının başında Fernandao'nun kafa golü ile beraberliği bularak oyuna tekrar ortak oldu. Ikinci yarıdaki istekli oyununa rağmen aradığı üçüncü golü bir türlü bulamayan Sarı-Lacivertliler herşeye rağmen istanbul'a umutla döndü. Danimarkalı hakem Kenn Hansen ise oyun genelinde iyi bir müsabaka yönetti. Fenerbahçe nin yediği ilk golde ise Griffiths az farkla da olsa ofsayt pozisyonundaydı ve bu pozisyonda bir numaralı yardımcı hakem hatalıydı.