Fernandes dön artık

Fernandes’in kendini bulamadığı, Almeida’nın olmadığı; Holosko ve Hilbert’in, takımın iyi işlemesine katkı yaptıkları görevlerinden farklı işlerde çalıştırıldıkları geçen haftaki Beşiktaş en önemli özelliğini, coşkuyu yakalayamamıştı.  Üç cezalısı vardı (Sivok, Hilbert, Veli) ama Fernandes ve Oğuzhan artık yan yana sahada idiler. Almeida oynuyordu, Holosko görev alanına dönmüştü. Artık coşku vaktiydi. Ancak iki önemli etken bunu engelledi. Almeida’nın sakatlığı erken nüksetti. Ve takımın ‘aklı’ diyebileceğimiz Fernandes-Oğuzhan ikilisi ‘akıl üretme’ çabası gösterirken çok top tuttular ve kontrole girip takımın tempo yapmasını engellediler. Sinan yok gibiydi. Bunlar rakibe destek oldu. Karabükspor özgüvenini rastgele kazanmamıştı. İyi çalışıyor, iyi yardımlaşıyordu. Sertliğe prim veren bir hakemin yönetiminde futbolun sert biçimini de uyguladı. Beşiktaş’ın ani çıkışlarını çoğu kez bununla önledi. Kasıtlı atak kesmelerini hakem yakalayamadı. Zaten Beşiktaş da fazla hızlı çıkış denemesi yapmadı. Ayağa çabuk paslarla çıktığında rakibinin savunmasını iyi kuramadığını gördüğü halde bunu sık sık denemedi. Çünkü ısrarla iki usta ayak Fernandes-Oğuzhan’ın yaratıcılıklarına bağladı hücumlarını.  Oğuzhan bir kez ara pas atabildi. Olcay bunu kullanıp ikinci golü üretti. Fernandes topu topu bir duran top kullanırken sivrildi. Hiç katkısı yoktu!

Karabük topla oyalanan, fizik gücü yetersiz bu ikili gücü kontrol etmeyi başardı. Hatta 2. yarı başlayınca Fernandes’in fizik güç yetersizliği, Lualua’nın oyuna girmesi Karabükspor’a baskı şansı yarattı. Beşiktaş bu dönemde kontratak olanakları buldu. Sinan bu yolla iki pozisyona girdi, ama Tomiç’i geçecek vuruşları başaramadı.  2-0’ın hemen ardından Karabük 10 kişi kalması Beşiktaş’a büyük şanstı. Bu avantajı yakalamayı maçı kazanmış olmak gibi gördü. O an biraz daha yavaşladı. Fernandes’in formsuzluğu ve Sinan’ın acemiliği aslında Beşiktaş’ı eksik oynatmaktaydı. Bir de yavaşlayınca savunma hataları artmaya başladı ve Karabük bunları iyi değerlendirdi.

Hakem Yıldırım birçok kararında hatalıydı. Yardımcısı Gençerler Beşiktaş’ın attığı 3 golü, top dışarıdan çevrildi yanılgısına düşerek iptal ettirmekle maçın sonucunu etkileyen büyük hata yaptı.