Fethin gölgesinde

Salı gecesi G.Saray’ı kupa dışına iten yavru takım 1461 Trabzon zaferi ile kendinden geçen Trabzon camiası olası bir yenilgi ile elenme endişesi Kasımpaşa maçına korkarak geldi desek yalan söylememiş oluruz. 7’de gelen gol bu endişeyi korkuya dönüştürmekte gecikmedi. Kasımpaşa oyunu sahasında kabul ederek büyük bir risk alırken en büyük şansı forvetsiz bir Trabzon ile karşı karşıya olmasıydı.

İlk 20 dakikada Trabzonspor oyunda baskı kurmuş gibi gözükürken, gol olacak net pozisyonları da Kasımpaşa’nın buluyor olması manidardı. Trabzon’un gol bulması ya mucizelere ya da rakip defansındaki hatalara kalıyordu. 45 dakikası 1-0 Kasımpaşa üstünlüğü ile sona eren maçta Trabzon’un ofsayt gerekçesi ile sayılmayan golü tek pozisyon olarak istatistiklere girdi.

İkinci yarıya Colman-Adrian değişikliği ile başlayan Şenol Güneş’in golcü diye oyunda tuttuğu Henriqiue gol vuruşlarının değil gole giden 3.veya 4. pasların adamı olunca ve bu anlayışta dakikalarca ısrar edilince ortaya çıkan oyun Trabzon adına şuursuz baskıdan başka bir şey olmadı. Bir zamanların Trabzonspor’unda olduğu gibi orta sahayı geçmek penaltı, kornerin ise gol olduğu dönemlerine benzemese de Trabzon oyunu adeta Kasımpaşa yarı sahasında oynadı durdu. İki dönem arasindaki fark ise sonunda Almanlar gibi her sartta  kazanan Trabzonspor değildi artik.

GS ve BJK’siz devam edecek olan kupanın Trabzonsporsuz da yoluna devam etmesine ramak kala Henrqiue’nin yerine Halil’in oyuna girmesine o dakikalarda kameraların görüntülediği Şota’yı bile şaşırtmıştır eminim. Hiç bir gol pozisyonuna giremeden elenecek diye beklenen Trabzonspor ümitlerini 88.dakikada Adrian ile uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda iki takım adına da gol çıkmazken Trabzon için uzun sure  tünelin ucunda ışık görmeyen umutsuz şoför misali geçen maç penaltılara taşındı.

Penaltı atışlarını ise Tolga’nın iki kurtarışıyla Trabzon 4-2 önde kapatıp maçı 5-3 kazanarak zor da olsa gruplara adımını attı. Cumartesi Istanbul mesaisine IBB maçı ile devam edecek olan Trabzon adına biz yine de iyi bir cümle ile bu yazıyı bitirelim. Trabzonspor taraftarları, as takımın yapamadığını yani İstanbul’un fethini Mustafa Reşit Akçay’ın 18’lik delikanlılarının yapmasını bekleyecek. Belki böylece camia adına bir “dejavu” projesini de izlemiş oluruz.