Fetih kutlaması yayınları

Dünyada en zor işlerinden birisi hava akrobasi gösterilerini çekmektir. Biraz mantık yürüten herkes bu sonuca varır zaten. Sonuçta, sonsuz bir mavilikte, saatteki hızı yüzlerce kilometre olan uçakları yakalamak kolay değildir. İstanbul’un fethi kutlamalarında kullanılan 17 kamera çok zor bir iş yaptı. 

Gösteriyi hem TRT Haber, 24 Tv hem de A Haber’den izledim. Hem uçakların gelişini hem de alan üzerindeki hareketlerini rahatlıkla takip edebildim.

Sonra 1800 metrekarelik sahne, protokol tribünleri ve insan denizi... İnsan denizi diye tanımlanabilecek başka konserler ya da organizasyonlardan daha zor bir işti bu. Niye diyeceksiniz, protokol tribünleri ve haliyle güvenlik önlemleri var. Buna rağmen kameralar o kadar doğru bir açıyla yerleştirilmiş ki ne birbirileriyle kesiştiler ne de detay atladılar. Türk Yıldızları’nın geçişi sırasında anonsları yapan subayın önündeki dosya ve metinlerin yazılı olduğu kağıtları bile gayet net görebildi.

Başka örnekler de verilebilir ama dev organizasyonlar yapmak ve yayınlamak konusunda oldukça mesafe kat ettiğimiz kesin.

Ne münasebet

Show Tv, bu ay yeni bir dizi başlatıyor, adı Ne Münasebet. Demir ve Nil karakterlerinin başından geçenleri anlatan bir komedi dizisi bu. Karakter tanımlamalarına baktım, Türk halkının sevdiği tiplemeler yaratılmış. Sarp Levendoğlu ve Pelin Akil canlandıracak Demir ve Nil’i. İşin sahibi geçmişte Süper Dadı başta olmak üzere benzeri başarılı işler yapmış olan ARC Film. Günü, saati yerine oturursa yaz ekranı arasında dikkat çekme potansiyeli olan işlerden birisi bu...

Doğru mu acaba?

Gazetelerden birinde gördüm, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İsmail Hoca’ya demiş ki “Ben gelecek sezon da seninle devam etmek istiyordum ama Yönetim Kurulu üye- lerinin çok tepkisi var” Eğer böyle bir konuşma gerçekten olduysa futbol yorumcuları bü- yük haberi kaçırmamalı. 

Büyük haber ne diyeceksiniz, “Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu’nda kendi fikrinden başka bir fikrin konuşulmasına izin vermiş ve o fikri kabul etmiş.” Altına “flaş, flaş” diye yazılsa yeridir...