FETÖ ile barýþ mý? Asla!

MÜCADELEDE KAZANMA STRATEJÝSÝ

Birilerinin fýrsatý ganimet bilerek “Örgüt ile barýþ saðlansýn!” telkininde bulunduðunu biliyorum elbette.

Bu bir ihanettir.

Bu ihanet sahiplerine iyi gözle bakanlarý dahi kendimizden bilmeyiz.

Benim dediðim tam tersi: FETÖ’yü topyekun imha! Ýðfal ettiði sosyolojiyi kazanma! Örgütün gerçek yüzünü görüp samimiyetle ayrýlanlar var ise onlarý sahiplenerek kazanma!

Ýnsanlarýmýzýn bu yapýya niye katýldýklarýný doðru anlamlandýrabilirsek, kazaným süreçlerinde daha baþarýlý oluruz.

Katlým sebepleri arasýnda dini ve ticari olanýn dýþýnda psikolojik sebepler de önemli bir yere sahip.

Ýsmini vermeyeceðim, o yapýya mensup gazi bir askerin beni derinden etkileyen þu sözleri üzerinde devletimiz düþünmeli:

“Ýlk defa baþýmý þefkatle okþayan insanlar gördüm.”

Kendisi þu an felçli. FETÖ’cü olduðu gerekçesiyle iliþiði kesilmiþ. Devlet memuru olan eþinin maaþýyla geçiniyor. Örgütün gerçek yüzünü görüp ayrýlmýþ lakin boynundaki yafta dolayýsýyla üzgün.

Bir baþka subay, görevden atýlmýþ ama kendisi de bu süreçte örgütten ayrýlmýþ, eleþtirel duruþunu da sürdürüyor açýkçasý.

Hem örgütü karþýsýna almýþ hem devlet tarafýndan dýþlanmýþ bu insanlarýn yaþadýðý zorluklar, haliyle baþka çözülmelerin de önünü kesiyor.

“Ne yaparsam yapayým devlet asla bana güvenmez!” duygusu, “Devlet sana güvenmiyor iþte!” eleþtirileriyle buluþunca bu durumda samimi olarak ayrýlmak isteyenler veya etkin piþmanlýktan yararlanýp devlete katký saðlamak isteyenler de kendilerini geri çekiyor.

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü komutanlarýn bilerek “terör tehdidi var!” diyerek sokaða saldýðý veya belli noktalarý tutmakla görevlendirdiði FETÖ’cü olmayan alt rütbeli subaylar ve askerler gerçekliði var bir de.

Örnekleri uzatmanýn gereði yok...

FETÖ’cüler sap ile samaný bilerek karýþtýrdýlar. Hem kendilerini örtbas etmek için hem de baþka maðduriyet alanlarý oluþturarak Hükümeti zor durumda býrakmak için.

Bugün, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü komutanlarýn emirleri doðrultusunda hareket etmenin dýþýnda darbeyle alakasý olmayanlarý serbest býraktýðýnýz anda ise bu kez darbeye karýþmýþ olanlarý serbest býraktýðýnýz gerekçesiyle baþkaca suçlamalarýn muhatabý olma riskiyle karþý karþýya bulunuyorsunuz.

Bu riske raðmen cesur ve adaletli olmak þart.

Aksi takdirde FETÖ’cülerin deðirmenine su taþýnmýþ olur.

Ergenekon-Balyoz sürecinde aynýsýný yaptýlar...

Bugün FETÖ’nün neredeyse bütün tepe yöneticileri dýþarýda.

Bize býraktýklarý ise her anlamda kompleks bir yapý.

Bir yanda FETÖ’yü bitirmek için sürdürülmesi þart olan hayati bir mücadele, öbür yanda sap ile samaný birbirinden ayýrarak yol yürümenin zorluðu. Bir tek insanýmýzýn maðdur olmamasýný saðlayacak adaletli bir duruþun güçlüðü. Ve en önemlisi FETÖ’nün yarattýðý toplumsal hasarý onarmanýn yanýsýra üzerine oturduðu sosyolojiyi kazanma stratejilerinin oluþturulmasý gibi yeni bir devlet aklýnýn devreye alýnmasý mecburiyeti.

FETÖ ÝLE MÜCADELEDE MERKEZÝ KOORDÝNASYON VE YETKÝLÝ KURUL

Bugüne kadar bu mücadele Cumhurbaþkanýmýzýn þahsi kararlýlýðýyla yürütüldü.

Konjonktürel mecburiyet, FETÖ yapýlanmasýnýn kökünden yok edilmesini gerektiriyordu.

Bu mücadele bugün de ayný kararlýlýkla devam etmeli.

Zira FETÖ’nün devlet ve toplum içindeki kripto unsurlarý hâlâ mebzul miktarda varlar. Dahasý tehdit unsuru olarak varlýklarýný muhafaza ediyorlar.

Bu konudaki en ufak bir gevþeme veya merhamet gösterisi bizi yeni felaketlere sürükler.

Bu konuda hem güvenlik güçlerimiz hem yargý mensuplarýmýz üstlerine düþeni fazlasýyla yapýyorlar.

Lakin büyük bir cesaret ve fedakarlýkla mücadeleyi sürdüren yargý ve güvenlik mensuplarýmýzýn yeterince deðer göremediklerinin üzülerek altýný çizmem gerekiyor.

Þimdi mücadelenin diðer ayaðýný oluþturan kazanýmcý aklý devreye almamýzýn vaktidir.

Bunun için Cumhurbaþkanýmýzýn riyasetinde yetkili ve etkili bir kurulun oluþturulmasý elzem.

Bu kurulun içinde bu örgütü çok iyi bilen her meslekten uzmanlar olmalý. Yanýsýra ilahiyatçýlar, sosyologlar ve psikologlar olmalý. Bu kurulun önerilerini siyasal aklýn süzgecinden geçirip uygun siyasalara dönüþtürecek siyaset bilimciler olmalý.

Bu baðlamda mücadelenin ortaklaþtýrýlacaðý bir güçlü koordinasyon merkezine acilen ihtiyaç olduðu kanaatindeyim.

Devletin kudret eli ile þefkat elini ayný anda organizeli bir þekilde devreye alan bu yeni siyasal akýl eminim ki kýsa sürede FETÖ virüsünü bertaraf etmekte baþarýlý olacaktýr.

Devlet içinde oluþturulacak bu yeni mekanizma ile ayný zamanda FETÖ’nün adeta siyasi ayaðý gibi hareket eden bir kýsým muhalefetin tekil maðduriyetler üzerinden FETÖ ile mücadeleyi sulandýrma çabalarý da bertaraf edilmiþ olur.

Ezcümle:

FETÖ ile mücadele iþaret ettiðim anlamda topyekun bir mücadeledir.

Bu mücadelenin her iki ayaðýnda da cesur insanlara ihtiyacýmýz var.

Muhafazakar görünümlü korkak insanlar veya arafta duran idare-i maslahatçýlarla sonuç alýnamaz.

ÖNEMLÝ HATIRLATMA

-Tescilli FETÖ’cü olduklarý için TSK, Emniyet, Mülkiye ve Adliye gibi mahrem/kritik kurumlardan atýlanlar asla devlet görevlerine döndürülmemelidirler. Tersine bugüne kadar tespit edilemedikleri için kendilerini saklayan kripto unsurlarýn tespiti halinde gerekli iþlemler acilen yapýlmalýdýr. Onlar sahiden piþman olsalardý gelip teslim olurlardý. Tespit edilip yakalanacaklarýný öðrenenlerin piþman olduklarýný söylemelerine bu saatten sonra inanmak safdilliktir.

- Çalýntý sorularla kurumlara yerleþtirilen FETÖ’cü unsurlar zinhar atýldýklarý görevlerine iade edilmemeliler. Tersine tespit edilemeyenlerin de acilen tespit edilmeleri yoluna gidilmelidir.

-Devletimize FETÖ sosyolojisini kazanma ve örgütten samimiyetle piþman olup ayrýlanlarý sahiplenme önerim yeni bir anlayýþ çaðrýsýdýr. Hiç kimse ANLAYIÞ ile TAVÝZ’i birbirine karýþtýrmamalýdýr. FETÖ’ye ve FETÖ’cülere TAVÝZ asla! Sözünü ettiðim sosyolojiye ve samimi unsurlara ise ANLAYIÞ’la sahiplenme!