FETÖ yargýsýnýn aldýðý kararlarýn tümü bozulmalý

Hazýr af ya da infazda ceza indirimi gündemdeyken ve de hazýr siyasi iklim müsaitken yargý kararlarý ile ilgili beklentiyi giderecek o adým neden atýlmaz, bilmiyorum..Bakýn FETÖ’nün ‘kumpas’ diye bildiðimiz kamuoyunca malum bütün davalarýnda kararlar bozuldu yeniden yargýlamalar yapýldý.. Öyle ki sahiden ceza almasý gerektiðini düþündüðümüz bazý isimler bile bu yeniden yargýlama sýrasýnda beraat etti.. Neden?.. Çünkü karar FETÖ yargýsý tarafýndan verildiði için, þaibeli görüldü.. FETÖ yargýsýnýn sansasyonel davalarýnda alýnan kararlar bozuldu bozulmasýna fakat FETÖ’den içerde olan ya da firari duruma düþmüþ savcýlarýn açtýðý davalarda, FETÖ’cü hakimlerin verdiði kararlar hâlâ yürürlükte.. Bakýn Tunus da benzer bir süreçten geçti.. Tunus Ýdare Mahkemesi, eski Cumhurbaþkaný Habib Burgiba'nýn 1987'de Ýslami hareketlerin yöneticilerinin yargýlamasý için yaptýðý Devlet Güvenlik Mahkemeleri heyeti atamalarýný, verdikleri kararlarla birlikte ortadan kaldýrdý..  Bugün de benzer bir ihtiyaç bizde var.. Kimse ‘af’ ya da ‘beraat’ beklemiyor. Sadece (konusu ne olursa olsun) FETÖ’cü savcýlarca açýlmýþ ya da FETÖ’cü hakimlerce karara baðlanmýþ davalar bir daha görülsün.. Bu.. 

    

Parçalanmýþ bir dünyada barýþ ve güvenliði yeniden düþünmek

TRT çok çok önemli bir iþi sýrtlanmýþ durumda.. Geçen yýl baþlattýðý World Forum serisine devam ediyor.. Dünyanýn dört bir yanýndan siyasetçiler, fikir liderleri ve sivil toplum temsilcileri Türkiye’ye geliyor.. Programýn temasý; “Parçalanmýþ Bir Dünyada Barýþ ve Güvenliði Yeniden Düþünmek”.. Bakýn deðerli dostlar.. Cevabýný bulmamýz gereken bazý sorular var.. Mesela ‘Yüzyýl önceki Birinci Dünya Savaşý’ndan ne öğrendik?’ Ki bence bu savaþ henüz bitmiþ deðil.. Yani hani diyorlar ya, ‘üçüncü dünya savaþý þurada çýkacak, bunlarla bunlar arasýnda olacak’ falan.. Bugün baktýðýmýzda daha etap etap birinci dünya savaþýný yaþamakta olduðumuz açýkça görülüyor.. Ve biz bu son 100 yýldan hiçbir þey öðrenemediysek sonunda nihai galibiyeti alma þansýmýz da yok.. Oturumun bir diðer önemli ayaðýný ise entegrasyon sürecinde olduðumuz AB ile iliþkiler oluþturuyor.. AB’yi belki bugüne kadar hep kendi medeniyet deðerleriyle tartýþýyorduk. Amma bugün buz gibi bir göç sorununu görmezden gelerek bir AB deðerlendirmesi yapmak mümkün deðil.. Fakat bu sene beni asýl etkileyen gündem maddesi Kadýna yönelik þiddet ve ayrýmcýlýk.. Bu oturumda, farklý sektörlerden başarýlý kadýn liderler bir araya gelerek daha uyumlu ve barýşçýl bir dünyaya ulaşma konusundaki katkýlarýný paylaşacaklar. Sonuçlarýný çok merak ediyorum..Baþta TRT Genel Müdürü Sayýn Ýbrahim Eren olmak üzere bu vizyonu ortaya koyan tertipleyicilerin tümünü selamlýyorum..

  

Çocuðuna okul kýyafeti alamayan veli tiyatrosu

  Böyle dramatik bir ülke gerçeði konusunda böyle incitici bir baþlýk atmak istemezdim. Ta ki þu fotoðrafý görene kadar.. Evet intihar yani kiþinin yaþamýna son verecek hale gelmesinin ne tevili var ne de izahý.. O mevzuyu kendi dinamikleri içinde deðerlendirmek en doðrusu.. Ama ‘Ben okul tiþörtü alacak para bulamadým o yüzden de üzerinde ‘boyun eðme’ yazan bu tiþörtle çocuðu okula yolladým’ derseniz o zaman baþka.. Tiyatro sezonu açýldý demek ki.. Bakýn evvela söyleyeyim. Buradan yürüyemezsiniz.. Çünkü bu numaralarýnýzý artýk herkes biliyor.. Ýkincisi ve asýl önemlisi þu. Serbest kýyafet tam bir haksýz rekabettir. Ne yapýp edip tek tip kýyafete geri dönmeliyiz.. Zorunlu okul tiþörtü satýn alýrken para harcýyormuþ gibi gözüksek de tamamen serbest kýyafetin yaratacaðý o garabetin yanýnda solda sýfýr kalýr. Marka tiþörtler pahalý ayakkabýlarla komplekse giren çocuklarýn yaþayacaðý dram, okul açýlýrken satýn alýnan 20 liralýk tiþörtlerle kýyaslanamaz bile..