FETÖ'nün en büyük darbesi cezasýz kaldý!

FETÖ davalarý bitti ama bitmeyen FETÖ operasyonlarý; taban desteðinin devam ettiðini göstermektedir. Çünkü FETÖ, sadece hukukî mücadeleyle bitecek bir örgüt deðildir! Yoðun taban desteði bitmedikçe FETÖ de bitmeyecektir. Nitekim PKK ile 40 yýllýk mücadelemizde de, taban desteðini durdurarak sonuç alabildik. Kaldý ki FETÖ'yü, PKK gibi bir "terör örgütü" standardýna indirgemek, yedi baþlý ejderhayý bir baþýndan baðlamaya çalýþmak demektir.

"Yargý"nýn ilgilendiði 17/25 Aralýk ve 15 Temmuz gibi eylemler, FETÖ'nün; su yüzüne çýkan uçlarýdýr. Bunlarýn gerisindeki asýl gövde, yýllarca "Ýslâm'a hizmet" istismarýyla büyütülen ve "Dinler Arasý Diyalog" maskesiyle yürütülen "Haçlý- Siyonist ittifaka hizmet" hýyanetidir.

7 Ocak 2015 tarihinde Paris'teki Charlie Hebdo dergisine, "El Kaideli kardeþler"in düzenlediði saldýrý sonrasýnda Ýngiliz The Economist'te yayýnlanan "Where change comes from" baþlýklý makalede, "Ýslâm bombalanarak yýkýlamaz; ama içeriden deðiþtirilebilir. Bunu da ancak 'Ýslâm'ýn Martin Luther'i' olan Fetullah Gülen yapabilir" deniyordu.(1)

Peki Batý, Fetullah Gülen'den nasýl bir "deðiþim" istiyordu?

Bu sorunun cevabýný bizzat kendisi, 1999'da yayýnlanan "Diyalog" kitabýnda veriyor, açýkça; "Yahudiler ve Hristiyanlar veya sadece 'Allah var' diyenler, Muhammed'i peygamber kabul etmese de ehli necattýr; Cennete gireceklerdir. Bunlarla iþbirliði ve hoþgörü dinimizin esasýdýr" diyordu.(2)

Hristiyanlara yapýlabilecek en büyük hizmet de buydu! Zira milyarlarca dolar harcayan yüzbinlerce misyoner, "Hazret-i Muhammed" kalesini aþamýyordu! Her Müslüman "Peygambere inanmayan Müslüman olamaz" diyordu. Bu yüzden, "Allah'a iman esastýr, peygambere inanmak (hâþâ) teferruattýr" yalaný, tam olarak misyonerler hizmet ediyordu!

DÝN ÞÛRASI'NDA DÝYALOG KAMPANYASI!

Ýþte bu hýyanet katarý, "Dinler Arasý Diyalog" lokomotifine baðlanmýþ ve yýllarca, kamu imkânlarý da kullanýlarak yayýlmýþtý. 23–27 Kasým 1998 tarihinde düzenlenen "II. Din Þûrasý"nda, Fetullah Gülen'in 9,5 ay önceki Papa ziyaretiyle baþlattýðý "Dinler Arasý Diyalog Projesi" tanýtýlmýþtý. "Diyalog"a destek tavsiyelerinden oluþan Sonuç Bildirisi'nde yer alan "Kendi dini dýþýndaki dinleri, taassup ve önyargýdan uzak olarak iyi tanýmaya çalýþmalý" þeklindeki 28. Madde, "Diyaloðun ilk þartý, 'benim dinim son dindir, diðerleri yürürlükten kaldýrýlmýþtýr' inancýndan vazgeçmektir" þeklindeki "Diyalogcu Watt"ýn Ýslâm'a iftirasýnýn tekrarýydý! Ama artýk, imam ve hatiplerin Hristiyanlýk aleyhinde konuþmasý "hoþgörüsüzlük"tü ve yasaktý!

"Dinler Arasý Diyalog çalýþmalarýnýn daha etkin þekilde yürütülebilmesi için Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý bünyesinde "Dinler Arasý Diyalog Genel Sekreterliði" kurulmalýdýr" þeklindeki 37. Madde ise, II. Konsil'de alýnan, "Dinler Arasý diyalog çalýþmalarýný koordine için Vatikan bünyesinde 'Hristiyan Olmayanlar Sekretaryasý' kurulmasý" kararýnýn Türkiye versiyonuydu.(3)

"Dinler Arasý Diyalog" hýyanetinin taþýyýcýsý "Abant Platformu"nun da kurucusu olan Mehmet Aydýn, 58; 59 ve 60. hükümetlerdeki 9 yýllýk "Diyanet'ten Sorumlu Devlet Bakanlýðý" görevi esnasýnda devlet imkânlarýný, bu Haçlý Projesi için seferber etmiþti. Peygamberin doðum gününün bile, "Peygamberi inkâr" için kullanýldýðý bu dönemde, "Din Þuralarý"nýn tek hedefi de "Dinler Arasý Diyalog"un desteklenmesi ve yayýlmasýydý!

Nitekim FETÖ'nün ifþa olmasýndan sonra Diyanet'in resmî sitesindeki Dinler Arasý Diyalog içerikli Din Þuralarýnýn kaldýrýlmasý üzerine, Kasým 1993'te düzenlenen "I. Din Þurasý"ndan sonra Aralýk 2014'teki "V. Din Þurasý" geliyordu. Yani Fetullahçýlar, bu iki tarih arasýnda kalan sürede, Diyanet'in bütün imkânlarýný "Diyalog" sapýklýðý için kullanmýþtý.

"VATÝKAN PROJESÝ" NÝHAYET TESCÝL EDÝLDÝ!

17/25 Aralýk hükümete, 15 Temmuz devlete ve millete yönelik darbe idi. "Dinler Arasý Diyalog" ise Ýmanýn 6 þartýndan biri olan "Peygambere iman"a; yani Ýslâm'a; yani dünyadaki bütün Müslümanlara yönelik bir darbe idi!

Nitekim 15 Temmuz'dan sonra yargýdaki FETÖ enfeksiyonun azalmasýyla birlikte, Dinler Arasý Diyalog'un "Vatikan Projesi" olduðu tescil edilmiþ; hatta iddianamelere, "Fetullah Gülen, Vatikan'daki görüþmeden 12 gün sonra 'gizli kardinal' olarak atandý. Papa 2. Jean Paul'ün 100 yýldýr kullanýlmayan 'in pecture' (Müslüman görünerek kimliðini gizleyen Vatikan görevlisi) uygulamasýyla atadýðý iki gizli kardinalden biri Fetullah Gülen idi" þeklinde; ilginç ayrýntýlar yansýmýþtý.(4)

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Diyanet'in 3-4 Aðustos 2016'da düzenlediði "Olaðanüstü Din Þurasý"nýn açýþ konuþmasýnda, "100 bin kiþilik kadroya sahip olan Diyanet, bu mücadeleyi artýk üstü örtülü götürmemeli. Din Ýþleri Yüksek Kurulu, Pensilvanya'daki þarlatanýn sözde eserlerini A'dan Z'ye incelesin. Dinimizle baðdaþmayan ifadeleri toplasýn ve 'FETÖ'nün Günah Galerisi' diye bir kitap yayýnlasýn. Bütün gerçekler ortaya serilsin" talimatý vermiþti.

"Din Þurasý" sonuç bildirisinde de "FETÖ, Batý'nýn desteðini saðlama adýna, 'Dinler Arasý diyalog' ve 'ýlýmlý Ýslâm' diyerek þaibeli giriþimler baþlatmýþ, pek çok gizemli iliþkiyle, Müslümanlarýn aleyhine oluþturulan karanlýk projelerin parçasý olmuþtur. Hiç þüphe yok ki Allah katýnda hak din Ýslâm'dýr. Dinler Arasý Diyalog adý altýnda dinî kültür birliði oluþturma çabasý hiçbir þekilde tasvip edilemez. Kelime-i tevhidin ikinci kýsmý olan Hazreti Muhammed'in risâletini göz ardý etmek asla kabul edilemez" denmiþti!

Bu ifadeler, Fetullah Gülen'in sapýklýðýnýn Diyanet tarafýndan tesciliydi. Oysa bu söylemlerle yýllar boyunca; "Fetullah Gülen'in ne kadar hümanist(!) bir "âlim" olduðu empoze edilmiþti.

Aradan geçen bir yýllýk sürede Diyanet'in hazýrladýðý ve baþkan Mehmet Görmez'in 26 Temmuz 2017 tarihinde; "Geç kaldýk" itirafýyla açýkladýðý "Kendi Dilinden FETÖ" isimli 140 sayfalýk "Rapor"da da, "Dinler Arasý Diyalog" hakkýnda þöyle deniyordu:

"Fetullah Gülen, Hýristiyanlýk ile Ýslâm'ý birleþtirmek için yoðun çaba sarf etmiþtir. FETÖ, gerçekte II. Vatikan Konsili'nde alýnan kararlara dayanan 'Dinler Arasý Diyalog Projesi' hakkýnda ulusal ve uluslararasý birçok etkinlik düzenleyerek, baðlýlarýný (sadece baðlýlarýný mý?) Hýristiyanlýða yaklaþtýrmýþtýr. Bilinçli bir þekilde kelime-i tevhidin sadece ilk kýsmý öne çýkarýlmýþ, 'Hazreti Muhammed'e iman' kýsmý görmezden gelinmiþtir. Bu çabalar, dinî açýdan hiçbir þekilde tasvip edilemez."(5)

Bu raporun açýklanmasýndan on gün sonra 5 Aðustos 2017 günü, Diyanet'in Ýstanbul'daki "Yaz Etkinliði" kapanýþýnda konuþan Erdoðan, "Diyanet'in FETÖ konusunda ciddi eksiklikleri olduðunu söylemek isterim. Diyanet bu konuda çok ama çok geç kalmýþtýr. Bu ikazlarý meydanlarda ve özel görüþmelerimizde defalarca yaptýk" demiþti.

Nitekim Cumhurbaþkaný Erdoðan, bu konuþmasýndan 4 yýl sonra; 8 Aralýk 2021 tarihinde Külliye'de düzenlenen 40. Ýl Müftüleri Ýstiþare Toplantýsý'nda da, "FETÖ ihanet þebekesi ile mücadelemizde Diyanet çok önemli bir yere sahiptir" diyerek, bu "görevi" tekrar hatýrlatmýþtý.

BU HIYANET, DÝYANET ÖNCÜLÜÐÜNDE ANLATILMALI

Diyanet elbette önemli adýmlar atmýþtýr. Ancak, giriþte de vurguladýðýmýz gibi Fetullahçý örgüte taban desteði artarak devam etmektedir. FETÖ'ye verilen destek, Fetullah Gülen'in hâlâ bir "Ýslâm âlimi" olarak deðerlendirildiðini ve itibar edildiðini göstermektedir. Çünkü "âlim" algýsý arkasýna gizlenen istismar hýyaneti, millete tam olarak anlatýlamamýþtýr.

FETÖ'nün nasýl bir Ýslam düþmaný örgüt olduðu, çok daha etkin biçimde anlatýlmalýdýr. Bunun yetkilisi ve sorumlusu da Diyanet'tir. Ýmamlar, FETÖ hýyanetini hâlâ korkusuzca anlatamamaktadýr. Akademisyenler için de ayný tedirginlik geçerlidir. Bu konuda güçlü bir mücadele sergilenebilmesi için gerekirse kanunî düzenleme yapýlmalýdýr.

Netice itibariyle, Ýslâmiyet'le hiçbir ilgisi bulunmayan bir istismar þebekesi olan FETÖ'nün, týpký Vehhabilik ve Kadiyanilik gibi aramýzdan devþirilen; kullanýþlý bir "Ýngiliz Anahtarý" olduðu, bütün Müslümanlara iyi anlatýlamadýðý sürece, insan ve kaynak desteðiyle sürekli güçlenecek olan bu bukalemun örgüt, dýþarýdaki ve içerideki hýyanetlerine devam edecektir.

(1) https://www.economist.com/erasmus/2015/01/07/where-change-comes-from?fsrc=scn/tw/te/bl/ed/wherechangecomesfrom

(2) Selçuk Camcý, Kudret Ünal, Hoþgörü ve Diyalog Ýklimi, Merkür Yayýnlarý, Ýstanbul 1999, s. 154-245.

(3) II. Din Þûrasý Nihai Kararlarý, Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý Yayýnlarý, Ankara 2003, s. 780-781.

(4) Gizli Kardinal, Takvim, 4 Ekim 2016.

(5) Kendi Dilinden FETÖ, Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, Ankara-2017, III. Bölüm, s. 77.