FETÖ’nün kripto amirleri

Ülkemiz gezi olaylarýyla birlikte baþlayan dalga ile hem içerde hem de dýþarda sabote ediliyor, sýkýþtýrýlýyor, sürekli olarak yeni bir konuyla dünya kamuoyunda itibarsýzlaþtýrýlmaya ve daha da ötesi baskýcý ülke imajý verilmeye çalýþýlýyor. Maalesef içerde de buna çanak tanak, teþne olan ve daha da önemlisi destek çýkan bir grup var. 

Biz derdini anlatamayan mazlum rolünde oldukça, her türlü tezvirata, karalamaya, suçlanmaya ve dýþ dünyanýn baskýsýna maruz kalmaya devam edeceðiz. Herkes, nasýl olsa sayýn Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan FETÖ, DAÝÞ, PKK, PYD, DHKP-C gibi terör örgütleriyle, bunlarý destekleyen Avrupa ve diðer Ülkelerle tek baþýna mücadele ediyor, bana gerek yok diyor. Böylece bir çok kiþi sadece mücadele ediyor görüntüsü veriyor, hatta mücadeleye sekte vuruyor. Maalesef ülkemizde bir Ana Muhalefet sorunu var. Ana muhalefet partisi baþkaný sayýn Kýlýçdaroðlu’nun artýk daha yapýcý ve daha uzlaþmacý bir muhalafet yöntemine geçmesi gerekiyor. Kýrýcý, tezviratçý ve daha da önemlisi her þeye muhalefet eden bir parti baþkanýna bu ülke seçmenleri oy vermiyor, vermeyecek. Kaldý ki, 15 Temmuz sonrasý süreçte Ak Parti ve MHP arasýnda yakalanan uzlaþmacý politikada tüm beklentilere raðmen Kýlýçdaroðlu ve CHP yer almadý. Kurulan bu milli mutabakatta yer almayan CHP’de danýþman ve kurmay ekibinin Kýlýçdaroðlu’nu yanlýþ yönlendirmesiyle CHP’nin adeta terör örgütlerinin hamiliðine soyunmasý da partisinin millet nezdindeki itibarýný oldukça düþürmüþtür. 

Ýran’da Þah’ýn devrilmesinde mollalarýn, demokrasi ve özgürlük getireceðine inanan komünistler, solcular, demokrat ve liberal kesimler Humeyni Ýran’ýnda en büyük zulme uðramýþtý.  

Bu nedenle FETÖ ‘de týpký Humeyni gibi Türkiye’de aydýnlarla, solcularla ve liberallerle iþbirliði yapýyor. Buradan Kýlýçdaroðlu’na sesleniyorum, artýk daha fazla ülkeye zarar vermeyin. Muhalefet tarzýnýzý ve yönteminizi deðiþtirin. Artýk HDP, FETÖ, DHKP-C, PYD ittifakýyla siyasetten vazgeçin, Türkiye yýkýlýrsa bundan hepimiz zarar görürüz. Ülke olarak farklýlýklarý zenginlik olarak görerek, birbirimize sevgi ve saygý göstererek bir þekilde bunlarýn üstesinden geleceðiz. Önemli olan yapýcý olmak ve milli konularda duyarlý davranmaktýr. 

FETÖ gibi örgütler tarafýndan planlý þekilde sosyal medya üzerinden insanlarý itibarsýzlaþtýrmak ve operasyonel tezviratlar yapýlýyor. Sosyal medyada linçleri ve tezviratlarý önlemek için mutlaka bir yasal düzenleme yapýlmalý. 

Mücadelede köpükler alýndý

Önceki gün yeni bir KHK ile ihraçlar yapýldý ve daha önce ihraç edilenlerden FETÖ mensubiyeti olmayanlarýn yeniden memuriyete dönmesi saðlandý. FETÖ mücadelesinde halen kamuoyunun beklentileri karþýlanabilmiþ deðil, FETÖ’nün üst bürokratlarý ve yöneticilerinin de ele alýnmasý gerekiyor. Özellikle bürokraside üst yönetimlerde bulunanlardan FETÖ ile irtibatlý olanlara henüz dokunulmuþ deðil. Ayrýca emekli olan veya istifaen ayrýlanlarýn da ihraçlarý gerekiyor. Bir müsteþar emekli olup kurtuluyor ama o müsteþarýn FETÖ adýna memuriyete aldýðý, çeþitli yönetici görevlerine atadýðý kiþiler ise ihraç ediliyor ama emekli oldu diye müsteþara dokunulmuyor, u yanlýþtýr. Emekli bile olsa, istifa da etmiþ olsa mutlaka adalet aranmalý ve FETÖ’cülere hesap sorulmalýdýr. Çeþitli ortamlarda FETÖ ile mücadelede yetersiz kalýndýðý ve bir çok FETÖ mensubunun kripto olarak varlýðýný sürdürdüðü konuþuluyor. Bazý kurumlarda kurum yöneticileri ve amirleri, FETÖ komisyonlarý ve komisyon üyeleri bir þekilde FETÖ mensuplarýný koruyor, bunu da zaten yeterince el atýlmayan bazý bakanlýklarda ve bazý kurumlarda yapýlan ihraçlarda herkes rahatlýkla görebilir. Bu koruma sebepleri bazen amirlerin ve komisyon üyelerinin FETÖ’den korkularýndan ve olasý baþarýlý bir darbede koltuklarýný saðlama alma çabalarýndan, bazen de kendilerine yakýn gördükleri FETÖ’cüleri koruma þeklinde olabiliyor. Bunun karþýlýðýnda da hedef saptýrmak ve mücadele ediliyor görüntüsü verebilmek için suçu günahý olmayanlar FETÖ’cü olarak damgalanýyor. Dürüst ve samimi memurlarý bu müfterilerin iki dudaðý arasýna hapsetmek, dürüst insanlarý bu muhteris bürokratlarýn hýrsýna ve husumetine teslim etmek yanlýþtýr. 

FETÖ mücadelesi bir yerde bürokraside rekabet ve mücadelede muarýzlarý alt etmenin yöntemi olmuþ durumda. Bazý bürokratlar bu kadar önemli bir konuda milli ve yerli olmak yerine, ayak oyunlarý ile rakip bürokratlarý FETÖ’cü olarak damgalamanýn peþinde. 

Bu süreçte saðduyu ve adaletle davranýlmasý, bürokratlarýn kýsýr koltuk kavgasýna müsaade edilmemesi, kin-husumet ve garezle þahsi ihtiraslar için kullanýlmamasý gerekiyor. Bakanlýklarda þahsi husumet ve garezlerden dolayý az da olsa maðdur edilenler oldu ve bunlarýn bir kýsmý da zaten son KHK ile görevine döndü. 

Burada özellikle bu þekilde iftira ve karalama ile rakiplerine FETÖ’cü damgasý vuran müfterilere/tezviratçýlara da gereði yapýlmalýdýr. FETÖ ile daha etkin mücadele edilmesi için daha önce de bu köþeden yazdýðým üzere mutlaka bir üst kurul kurulmalýdýr. Cumhurbaþkanlýðý’na baðlý bir FETÖ ile mücadele komisyonu kurulmasý ve FETÖ’cülerin görevlerine son verilip verilmeyeceðinin veya el atýlmayan FETÖ’cülerle ilgili incelemenin bu komisyon tarafýndan yapýlmasý, komisyonun görev ve yetkilerinin geniþletilerek her türlü bilgi ve belgeye ulaþýlýr hale getirilerek FETÖ ile mücadelenin uzun soluklu yapýlmasý gerekiyor.

Unutmayalým FETÖ ile mücadelede sadece suyun üzerindeki köpükler alýndý, gerisi duruyor.