FETÖ’nün siyasi ayaðý bulunsa mutlu olacak mýsýn?

Hangi yazýsýný ayýk kafayla yazdýðýný bilemediðimiz bir zavallý, FETÖ’nün siyasi ayaðýný “özlemle” bekliyor.

FETÖ, sadece askeri bir yapýlanma deðildir ki...

Din alaný üzerinden ortaya çýkmasýna, “cemaat” ve “hizmet” isimleriyle anýlmasýna raðmen, doðrudan “siyasi faaliyeti” temellük etmiþ amorf bir yapýlanmadýr. Yani, FETÖ’nün siyasi ayaðý, yine kendisidir; dernekleriyle, vakýflarýyla, TBMM’ye yolladýðý milletvekilleriyle, görüntülü ve yazýlý medya kuruluþlarýyla “eðitim” kýlýfý altýndaki uluslararasý faaliyetleriyle, yurtiçi ve yurtdýþý çalýþmalarýyla, “kumpas” çeteleriyle, “himmet” organizasyonlarýyla...

Fetullah Gülen, sýk sýk, “siyaseti elinin tersiyle ittiðini”, hâþâ Cebrail’in kuracaðý partiye bile müsamahayla bakmayacaðýný söyler ama yaptýðý iþ (aldýðý tavýr) bütünüyle siyasidir. Bu cümleden olarak, FETÖ, ayný zamanda siyasi bir yapýlanmadýr.

Hayýr, bu kadar kiþiden ByLock çýkmýþ, siyasetçilerde neden çýkmamýþ.

Sarhoþ kafanýn sabuklamalarýný ciddiye alýrsanýz, “180 milletvekilinde ByLock var. Listeyi gördüm” diyen ama nedense o listeyi bir türlü açýklamayan Kemal Kýlýçdaroðlu’nu da ciddiye almanýz gerekecek.

Çýktý...

Bazý siyasilerde de ByLock çýktý.

Kimi partilerin il ve ilçe örgütü yöneticilerinden...

Kimi namlý genel baþkan danýþmanlarýndan...

Kimi eski milletvekillerinden...

Kimi “solcu” gazetecilerden...

Bunlardan bazýlarý tutukludur, bazýlarý firaridir.

Ýsimleri ve “görevleri” merak ediliyorsa, internette kýsa bir tarama yapýlýr, gerekli bilgilere ulaþýlýr.

Hangi yazýsýný ayýk kafayla yazdýðýný bilemediðimiz külyutmaz arkadaþ, “aranan þahýslar”ýn AK Parti üst yönetiminden çýkmasýný arzu ediyor. Sonra da, “Çok þey biliyormuþ da, açýklamýyormuþ” havalarýna girerek, “Sýra geldi FETÖ’nün siyasi ayaðýna” þeklinde güya ironik ve “zekice” olduðunu zannettiði göndermeler yapýyor. Herhalde aklýmýzý karýþtýrdýðýný düþünüyor.

Deseler ki, “Cumhurbaþkaný Erdoðan’dan ByLock çýktý...” Ýtirazsýz kabul edecek.

Hatta mutlu olacak.

FETÖ, ayný zamanda siyasi bir yapýlanmadýr ama 17/25 Aralýk sürecine kadar, nispeten tolere edilebilir bir alanda (eðitim ve hizmet alanýnda) kaldý, kalmaya özen gösterdi ya da böyle olduðuna inandýrdý.

Milat, 17/25 Aralýk’týr.

Bu tarihten sonra örgüt afiþe oldu.

Daha doðrusu, “yolsuzluk” susturuculu darbe giriþimiyle devlet hiyerarþisine baðlý kalmayacaðýný, farklý ve “paralel” bir hiyerarþinin güdümünde hareket edeceðini deklare etmiþ oldu ve MGK’nýn kýrmýzý kitabýna girdi.

Hangi yazýsýný ayýk kafayla yazdýðýný bilemediðimiz arkadaþ bu tarihten sonra, yani örgüt deþifre olduktan sonra kimlerin bu yapýyla temas kurduðuna, kimlerin bu yapýyý savunduðuna baksýn.

Gördükleri onu mutlu eder mi, bilmem.

FETÖ’nün siyasi ayaðý, iþte o “gördükleri”dir.

Kimler (hangi siyasiler) FETÖ’yle dayanýþmaya girmiþ? Kimler, illegal dinleme kayýtlarý üzerine siyaset bina etmiþ? FETÖ tapeleri için gazete kuran þahýs bugün hangi partide görev yapýyor? “Son saliselere” kadar FETÖ’nün yayýn organlarýnda görülen ve yüksek telifle programlar yapan gazeteciler kimler? Ekrem Dumanlý’nýn basýn toplantýlarýnda hangi solcu milletvekilleri eþlik etmiþ ve bunu alýþkanlýk (hatta “görev”) haline getirmiþ? “Kontrollü darbe” iddiasýnýn orijini nedir ve bugün kimler tarafýndan seslendirilmektedir?

Daha da önemli soru þu:

Kemal Kýlýçdaroðlukim?

Evet, Kemal Kýlýçdaroðlu kim ve nasýl (hangi tertiple) o makama getirildi? 17/25 Aralýk giriþiminden bir hafta önce Amerika’da kimlerle görüþtü, onlardan hangi sözü aldý? Dahasý, MÝT TIR’larýna ait görüntüler kendisine nasýl ulaþtýrýldý?

FETÖ’nün siyasi ayaðýný merak edenler, önce bu sorulara cevap arasýn!