MÝT TIR'larý bir FETÖ kumpasýydý. Savcýsýndan jandarmasýna, görüntüleri kaydeden ajansýna kadar kumpasý sahneleyenlerin tamamý FETÖ'cüydü. Enis Berberoðlu hakkýnda verilen mahkumiyet kararýndan sonra CHP'li Engin Altay'ýn itiraf ettiði üzere kumpasýn amacý da Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Türkiye'yi DEAÞ'a yardým ediyor iddiasýyla savaþ suçlusu göstermekti.
Yani ortada ne basým yayýmla ilgili bir faaliyet ne de basýn suçu var.Enis Berberoðlu ve faaliyetinin FETÖ ile iliþkisinden baðýmsýz olarak -ki bununla ilgili dava devam etmektedir- MÝT týrlarý davasýnda, devlet güvenliðini tehlikeye sokacak suçlar kapsamýnda deðerlendirilmek suretiyle verilmiþ bir ceza söz konusu.
"Ulusal güvenlik" denilince dünyanýn her yerinde akan sular durur, ulusal güvenliði tehlikeye atacak casusluk faaliyetleri -örgütlü bir þekilde yapýlýp yapýlmadýðýna bakýlmaksýzýn- en aðýr þekilde cezalandýrýlýr.
Nitekim ABD yargý makamlarý, orduda görev yaptýðý sýrada edindiði belgeleri Wikileaks'e sýzdýran Bradley Manning'i 35 yýl hapis cezasýna çarptýrdý. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansý NSA’nin dinleme ve istihbarat faaliyetlerini ortaya döken Edward Snowden ve bu belgelerin yayýnlandýðý Wikileaks'in kurucusu Julian Assangehakkýnda da casusluk suçundan açýlmýþ davalar bulunmakta. Biri Rusya'ya kaçtý, diðeri Ekvator'a sýðýndý.Wikileaks'e sýzdýrýlanbelgeleri yayýnlayan gazeteler ise çok açýk þekilde uyarýldýktan sonra ilgili yayýnlara son verdiler.
Biz de ise MÝT týrlarýyla ilgili FETÖ'nün marifetiyle elde edilen görüntüler, ulusal güvenlikle ilgili olduðu ve yayýnlanmamasý gerektiði hakkýnda mahkeme kararý çýkartýldýktan sonra Cumhuriyet gazetesinde DEAÞ vurgusu yapýlmak suretiyle haberleþtirildi.
Yani suç olduðu bilindiði halde, bir kumpasýn bile isteye parçasý olarak yapýldý bu haber.
Ýþin özeti, MÝT týrlarý hadisesinde Can Dündar'a Mehmet Baransu, Enis Berberoðlu'na da Tuncay Opçin vazifesi verildi.
***
Peki iþin ucunda sadece Berberoðlu mu var? Deðil tabi ki. Günlerdir medyada dolaþan Enis Berberioðlu, Ekrem Dumanlý ve Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yemekte çekilmiþ fotoðrafý aslýnda her þeyi anlatýyor.
Lafý eðip bükmeyelim, Kemal Kýlýçdaroðlu, ta Dengir Mir Mehmet Fýrat'a karþý koltuðunun altýndaki dosyalarla TV'lere çýktýðý zamanlardan bu yana FETÖ'ye hizmet etmektedir. Silik ve baþarýsýz bir bürokratken siyasette parlayan ve nihayet alçak bir FETÖ kumpasý marifetiyle CHP'nin genel baþkanlýðý koltuðuna oturtulan Kemal Kýlýçdaroðlu'nun FETÖ'ye karþý durabileceðini düþünmek zaten gerçekçi deðil.
***
Boþuna yollara düþmedi yani Kýlýþdaroðlu.
Zor insana neler yaptýrýyor!
Suç bastýrmak için gerekirse Edirne'ye kadar bile yürür.
Baksanýza, kulaðýna üflemeye baþladýlar bile; "Menzili Edirne yapalým, Gezi'de olmadý, bu sefer PKK'yý de yanýmýza alalým" diye.
Bunlar bir partiye siyaseten puan getirmeyeceðine göre kim veriyor bu akýllarý diye bir düþünmek gerekmez mi?
Gelelim þu "FETÖ'nün siyasi ayaðý" meselesine...
Kýlýçdaroðlu'nu yola revan eden þeyin FETÖ korkusu olduðu artýk gün gibi aþikar.
FETÖ muhalefeti esir almýþ durumda.
Çok da ters bir durum yok onlar için. Çünkü bugün FETÖ'ye yardým ve yataklýk eden muhalefet partisi mensuplarýný darbelere üstün hizmetlerinden tanýyoruz zaten. 28 Þubat günlerinden, 27 Nisan e muhtýrasýndan, AK Parti'ye açýlan kapatýlma davasýndaki tutumlarýndan, baþörtüsü yasaðý kalkmasýn diye verdikleri uðraþlardan tanýyoruz.
Dertlerinin adalet ya da demokrasi olmadýðý biliyoruz.
Fakat Kemal Kýlýçdaroðlu'nun yürüyüþünü "adalete" nispetle izaha kalkanlarý hiç ama hiç anlamýyoruz.