FETÖ’ye bakıştaki riyakarlık

FETÖ’nün nasıl tehlikeli, nasıl güçlü, nasıl alçak bir örgüt olduğunu ‘Ergenekon’, ‘Balyoz’ gibi soruşturmalara, bugünden dönüp geriye doğru baktığımızda daha iyi anlıyoruz.. Ve tüm bu kumpaslar süreci ile ilgili olarak bir kesim, sistemli bir biçimde siyasi iradeyi suçluyor.. İsterseniz gelin sizinle yakın geçmişe bir hafıza turu yapalım.. 

Ergenekonun başladığı tarih 2007.. Ergenekon eğer kumpassa yargı ayağı olmadan bu akıllardan bile geçemezdi bırakın sonuç almayı..

O dönemin yargısına gelelim.. 2007 HSYK’sı Kadir Özbek’in 5 kişilik kemalist HSYK’sıdır.. Zekeriya Öz dahil tüm ergenekon Balyoz davalarının hakim savcılarını özel yetkili yapıp Beşiktaş’a atayan bu kemalist HSYK’dır..

Ergenekon ya da kumpas mağduru olduğunu söyleyenlerin bir tanesinin ağzından “.. gel bakalım Kadir Özbek HSYK’sı hesap ver, bunları sen özel yetkili yaptın Beşiktaş’a sen atadın..” gibi bir cümle duydunuz mu?

Hayır.. Demek ki neymiş?.. Sen eğer kemalistsen FETÖ ile işbirliği de yapabilirsin, FETÖ seni kandırabilir de, hiç sorun değil... Ama eğer Ak Partili isen sorumluluğun var gel hesap ver.. Böyle alçaklık, böyle namussuzluk böyle riyakarlık olabilir mi ?!!

Gelelim TSK’daki FETÖ’ye..

Aynı sahtekarlık aynı alçaklık burada da sergileniyor..

Kendilerine mağdur diyen bazıları, siyasi iradenin YAŞ’taki şerhlerinden dolayı FETÖ temizliği yapılamadı diyorlar...

Yani hiç utanmadan hiç sıkılmadan yalan konuşuyorlar..

Hadi 2007’den sonrasında bunu kabul edelim.

Çünkü Cumhurbaşkanı onaylamadan YAŞ kararları yürürlüğe girmez..

2007’ye kadar yani Sezer Cumhurbaşkanı iken niye temizlemediniz FETÖ’yü TSK’dan?..

O dönem siyasilerin koyduğu şerhler asla ihraca engel değildi..

Üstelik YAŞ kararlarına yargı yolu da kapalı idi..

Bir bilgiyi daha milletimize vermek isterim..

Bir albayın general olabilmesi için ilk şart genelkurmay başkanının teklifidir.

Genelkurmay başkanının teklif etmediği hiç kimse general olamaz..

İkinci şart ise YAŞ üyelerinin 3/2 sinin onayıdır..

YAŞ’ta ağırlık 15 Temmuz’a kadar askerlerdeydi..

150 FETÖ’cü generali general yapan TSK’nın kendi iç işleyişidir..

Üzüldük, kandırıldık vs.. diyorlar şimdi ama iktidara gel hesap ver diyorlar..

Yani kemalistsen tıpkı yargıdaki gibi FETÖ seni kandırabilir hatta işbirliği de yapabilirsin üzgünüm dersin iş biter ama eğer Ak Partili isen gel hesap ver..

Bu kadar alçaklık bu kadar namussuzluk bu kadar riyakarlık mide bulandırıyor..

Düzeltme

“FETÖ, TSE’ye nasıl sızdı” başlıklı yazımızdan sonra TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz aradı.. Yazıdaki bazı teknik detaylarla ilgili bilgi verdi. Misal ben Muhittin Türköne’nin halen görevde olduğunu yazmıştım.. Meğer 2010’da Avrupa yakası ithalat müdürlüğünden alınmış.. Mehmet Emin koyuncu ise 17 Aralık sonrası görevden el çektirilmiş, 15 temmuz sonrası da doğrudan açığa alınmış.. Kurumda da FETÖ operasyonları neticesinde 41 kişi görevden uzaklaştırılmış, 13 kişi de ihraç edilmiş.. Ayrıca bir not daha.. Muhittin Türköne’nin seveni çokmuş. Dahası yakınları, başka bir aidiyeti olduğundan FETÖ’cü olmasının mümkün olmadığını söylüyor. Ben zaten birine FETÖ’cü demekten
Allah’a sığınırım. Sadece kurumda yaşanan garip değişiklikleri yazdım. Başkan da umarım TSE gibi son derece stratejik bir kurumdaki sızmalara karşı, en yakını dahil olmak üzere herkese şüpheyle bakar artık.. Cumhurbaşkanı’nın başyaveri, ihanetin başı çıktı.. Üstelik de hemşehrisiydi.. O kadar söyleyeyim..