“Fikret Orman, paralar nerede?”

Beşiktaş başkanı, bu yazının konusunu oluşturan başlıktaki soruya, geçen hafta büyük öfke göstermişti.

Stattaki tezahüratın ve pankarttaki o ifadenin, “Fikret Orman paraları çaldı” demeye getirdiğini, ima etmekten de öte; açıkça suçlandığını düşünüyor olmalı... Konuyu bu vehimden yola çıkarak değil de, olası bir meraktan sorulduğunu düşünemez miyiz?

Yani herhangi bir Beşiktaşlı’nın “Paralar nerde?” diye sorma hakkı yok mudur? Zaten pankarttaki ifade, açıkça ve doğrudan bir hakareti içermiyor? Yakışık değil ama, hukuken suç da değil!

Hesap sormayı hakaret olarak algılamak, ne derece doğru? Başkan sinirlenip esti, gürledi, bağırdı, çağırdı ama; o paraların nereye gittiğini de doğrusu tam açıklamadı.

Sorunca ayıp, cevaplaması kayıp mı?

***

Beşiktaş yönetimi; futbolcu satışı konusunda Türkiye rekorlarını kırdığı anlamına gelecek açıklamalar yapmıştı. Böyle bir gelir kalemi toplamına, ilk kez ulaşıldığını söylemişti. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi grubunu namağlup bitirdiği için, gene şimdiye kadarki en büyük gelir toplamına ulaşıldığını açıklayan da kendileri...

Bu gelirlerden sadece bir kaç ay sonra kulübün ligde çökmesi, üstelik UEFA’nın Mali Fair-Play kıskacına iyice sıkıştırılmaları ve yeniden takibe alınmaları karşısında; bir grup Beşiktaşlı taraftarın “Paralar nerde?” diye sorması, o kadar da garip değil... Aslında “Varlık içinde yokluk nasıl oluştu?” diye soruyor. Sorunun  cevabı kolaylıkla verilebilirdi. Verilmedi!.. Üstüne üstlük, başkan önüne geleni fırçaladı.

Dikkat edin... Vatandaş pankartında, paralar için “Çalındı” demiyor, sadece nerede diye soruyor. Sormasın mı?

***

Diyeceksiniz ki; “Genel kurul var, her ay divan toplantıları oluyor. Gidip orada sorsunlar...”

İyi de, bunun yapabilmek için, Beşiktaş’ın kongre üyesi olmak gerekiyor. Bu imkanı olmayan milyonlarca taraftar, görüşünü nasıl ifade edecek. Elbette pankart yapıp asacak....  Vatandaş da öyle yapmış!

Bu hakkın kullanılmasını, kişisel saldırı olarak algılamak, inanılmaz öfke nöbetleri içinde ve tehdit içerikli açıklamalar yapmak; bana pek haklı ve makul gelmedi.