Fikr-i takip listesi

Eskiden bazý haberler, yazýlar gazetelerden kesilir, dosyalanýr idi, þimdi ise bilgisayarýnýzda bir “folder” açýyorsunuz, oraya haberi “save” ediyorsunuz, elinizde çok zengin bir arþiv oluþuyor; benim gibi teknoloji acemileri bile bunu yapabiliyor ise, benden çok daha teknolojiye yatkýn olanlar herhalde neler yapýyorlardýr.

Bendenizin elinde de çok dolu bir “folder” var, adýný da fikr-i takip koydum, arasýra açýp bakmak ilginç olabiliyor, bugün de bu “folder” içinden küçük bir seçme yapýp siz okurlarla paylaþayým.

1- Aktütün ve Daðlýca saldýrýlarýný, þehitlerini hatýrlýyoruz ama bu saldýrýlarda yaþanmýþ olmasý muhtemel ihmaller, yanlýþlar ile ilgili Genelkurmay tarafýndan açýlan soruþturmalarýn sonuçlarýný biz vatandaþlar/vergi mükellefleri bir türlü öðrenemedi; bu soruþturmalar hala sonuçlanmadý mý, yoksa soruþturmalarýn sonuçlarýnýn vatandaþla paylaþýlmasý adetten deðil midir?

2- Hatýrlarsýnýz, darbe söylentilerinin, giriþimlerinin tavan yaptýðý bir dönemde bir yüksek rütbeli emekli subay/mühendis “erke dönengeç” isminde, enerji kullanmadan enerji üretecek bir makina, bir “con Ahmet” makinasý bulduðunu iddia etmiþ, mesela Sayýn Vural Savaþ’ýn, tanýdýðýmýz orgenerallerin katýlýmýyla bir tanýtým toplantýsý yapmýþ, patentini alacaðýný ileri sürmüþ ama sonra da konu unutulmuþ idi.

Bu “erke dönengeç” neyin nesi idi, bir þifre mi idi, yoksa, belki de daha vahim olmak üzere, koca koca generaller, savcýlar enerji kullanmadan enerji üretileceðine mi inanmýþlar idi?

3- Ahmet Necdet Sezer Çankaya’da iken ilk kez bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý Nobel aldý ama dönemin Cumhurbaþkaný Sezer ilk Nobel sahibi vatandaþýmýzdan bir resmi tebriði, bir mütevazi daveti esirgedi; bu çok yadýrgatýcý, ilkel davranýþ hakkýnda acaba bugün emekli Sezer ne düþünüyor acaba, gerçekten merak ediyorum.  

4- Dilara Dumru isimli dört yaþýnda bir kýz çocuðu vardý, ÝSKÝ ile iþ yapan bir þirketin açtýðý, sonra da açýk unuttuðu bir rögar kapaðýna düþtü, hayatýný kaybetti; bu þirketin yetkilileri hakkýnda açýlan soruþturma ne oldu, hangi cezalarý aldýlar, ayný þirket yine devlet ile iþ yapabiliyor mu? Dilara Dumru’nun, dört yaþýnda idi, açýk unutulan (!) rögar kapaðý nedeniyle ölümü cezasýzlýk duvarýna mý tosladý?

5- Musa Anter’in katili olarak seneler sonra yakalanan Hamit Yýldýrým meselesi ne aþamada? Senelerce en yetkili devlet görevlilerinin korumasý altýnda yaþamýþ olan Hamit Yýldýrým kimdir, kendisini koruyan devlet görevlileri hakkýnda bugün soruþturma açýlmýþ mýdýr?

6- Uludere olayýnýn birinci senesine yaklaþýyoruz, kasýt aramýyorum ama böyle vahim bir hata yapan istihbarat (Genelkurmay, MÝT, baþkalarý) ve icraat (Hava Kuvvetleri) sorumlularý da cezasýzlýk bulutu içinde kaybolup gidecekler mi?

7- Bir Yozgat Müftü Yardýmcýsý var (idi mi?), düðünlerde eþleri, kýzlarý oynayan dans eden adamlar için “deyyus” ifadesini kullanabildi; bu devlet memuru zat-ý muhterem, mevcut din görevlisi kamusal vazifesini hala sürdürüyor mu, sürdürecek mi?

8- Hrant Dink cinayeti davasýndan tanýdýðýmýz Erhan Tuncel hapisten çýktýktan sonra “Yasin Hayal’in hapishanedeki ziyaretçi defteri nasýl kayboldu?” diye bir soru sormuþ idi. Bu sorunun cevabý verildi mi?

9- AK Parti sözcüsü, eski bakan Sayýn Hüseyin Çelik TSK’ya yönelik 15 maddelik bir öncelikli reform/yasal deðiþiklik listesi yayýnlamýþ idi; bu listenin akýbeti ne oldu?

10- 7 Aralýk 2011 günü bizim gazete Star’da Mehmet Eymür’ün “deprem yaratacak ifadeler, Eymür tuðlayý çekti” diye verilen çok önemli haberin gerekleri yerine getirildi mi, bu haberin peþine yargý, yürütme ve basýn gerektiði kadar gidebildi mi?

Bugün on adet hatýrlatma konusu ile yetinelim, sütunda yerimiz bu kadar; Ýnþallah devam ederiz bu fikr-i takibe.  

twitter.com/KarakasEser