Filistin sana yok izmihlal!

Yazmanýn ve konuþmanýn en zor olduðu konulardan biri Filistin. Bedel ödemeden ettiðimiz her kelam bizi Filistin'e borçlandýrýyor çünkü. Genç kadýnlarýn, Ýsrail'e taþ atacak nesillere ihtiyacýmýz var" deyip en az 10 çocuk doðurduðu bir yer Filistin. Yaþlýlarýn Ýsrail askerlerine "Ben senden de senin devletinden de yaþlýyým" diye baðýrdýðý bir yer Filistin. Bacaklarýný almýþ Ýsrail askerlerine yine de taþ atan koca yürekli Ebu Salih'lerin ülkesi Filistin. Her doðan çocuðun, topraklarýný Ýsrail'den geri almakla yükümlü olduðu bir yer Filistin... 

"Vaadedilmiþ topraklar" diyerek meþrulaþtýrmaya çalýþtýklarý katliam ve iþgal giriþimini Müslümanlara deðil de baþka bir topluluða yaþatsalardý; Ýspanya'da, Mýsýr'da, Avrupa'da, Rusya'da baþlarýna gelen þimdiye kadar çoktan gelmiþti. Soykýrým tarihlerine bir yenisi eklenmiþti. 

*** 

Kudüs, Gazze, Batý Þeria, Golan Tepeleri... 1967'den beri Ýsrail iþgali altýndalar. 

Birleþmiþ Milletler, Golan Tepeleri için "Suriye'nin Ýþgal altýndaki topraklarý" ifadesini kullanýyor. Suriye'de toprak bütünlüðünün korunmadýðý her çözümün, en azýndan kaðýt üzerinde Suriye'nin gözüken Golan Tepeleri'ni Ýsrail'e hediye etmek anlamýna gelebileceðini söyleyebiliriz. 

Batý Þeria'ya duvar ördü Ýsrail; utanç duvarý. Barýþ görüþmelerinde bu duvarýn sýnýr olarak tanýnmasýný istedi ve 1967 iþgalinden sonra kurduðu yerleþimler sayesinde oluþan demografik deðiþikliði de mazeret gösterdi. Batý Þeria'nýn yüzde 85'inin Ýsrail topraðý sayýlmasý demek bu. Uluslararasý Adalet Divaný duvarý yasa dýþý ilan etti. Ama deðiþen bir þey olmadý. Þu koþullarda bölgenin tamamý zaten Ýsrail kontrolünde. 

Gazze ise Ýsrail'in çekilmek zorunda kaldýðý tek yer belki de. Bunun için de karadan ve denizden abluka altýna  alýp açýk hava cezaevine çevirmiþ durumda Gazze'yi. Hamas'ýn mücadelesi sayesinde asker bulunduramýyor burada. Bu yüzden de Hamas'a terörist diyor. 

Ýsrail'in ilerleme biçimi böyle iþte; iþgal ediyor, yerleþim yerleri kurarak demografiyi deðiþtiriyor, sonra da buna kazanýlmýþ hak muamelesi yapýlmasýný istiyor. Ýþgali sürdürememiþse þayet, buna mani olana da terörist diyor. 

*** 

Kudüs, Birlemiþ Milletler kararýna göre bugün uluslararasý bir statüde. Ama fiili olarak Ýsrail kontrolünde. Çünkü iþgalin sona ermesi için BM'nin kaðýt üzerinde aldýðý kararlar hiçbir iþe yaramýyor. 128 ülke karþý oy kullandý fakat bu, ABD'nin Büyükelçilik binasýný Tel Aviv'e taþýmasýna engel olmadý. Son olarak BM Ýnsan Haklarý Konseyi hazýrladýðý raporda Gazze'de sivil halka karþý yapýlan katliama "savaþ suçu" dedi. Süreci geri çevirmez, en fazla katliama mola verir Ýsrail. 

*** 

70 yýldýr Müslümanlarý yýlgýnlýða düþüren, insanlýðýn ortak vicdanýna bile küstüren bir apaçýk haksýzlýk yaþanýyor. Bu durumu deðiþtirebileceðini düþündüðünüz kurumlar ya kifayet etmiyor ya da Ýsrail'den taraf oluyor. Ýsrail'i sadece ABD korumuyor, Trump'a karþý olduðunu zannettiðimiz küresel sermaye de Ýsrail'in yanýnda. 

Kimi kime þikayet edeceksiniz? 

*** 

Ýslam dünyasýna bakalým bir de; Erdoðan konuþmasa kimsenin umurunda olmayacak. Doðrusu konforlarý bozuluyor Erdoðan her konuþtuðunda. 

Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý'nýn olaðanüstü toplantýsýna "Kudüs için, Filistin için birlik olalým ve dik duralým" diyerek koþup gelen kaç Körfez ülkesi vardýr acaba? Bunun için önce baðýmsýz olmalarý lazým, iktidarlarýný ABD baþkentlerine deðil kendi halkýna borçlu olmalarý lazým. 

Peki bu iþin sonu nereye varacak? 

Sanýlmasýn ki Ýsrail kazanacak. Asla! Asla kazanamayacak. 

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Davos'ta, Þimon Peres'e "Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz, Filistin'de iþgalci bir devletsiniz" dediðinde "Gezegende ilk kez biri Ýsrail'e iþgalci dedi" baþlýklarý atýlmýþtý. 

Bu daha baþlangýç. 

Ýsrail asla baþaramayacak. 

Bunu gece miraca açýlan eller biliyor. Ve bu gerçek!