Film koptu!

Olaylı Galatasaray derbisi sonrası çöküşe geçen Beşiktaş için yara sarma maçıydı. Mehter takımı edasıyla iki ileri, bir geri giden Siyah-Beyazlılar, Karabük’ü yenerek zirve yarışına tutunma planları içindeydi.

Kasımpaşa’daki sınavda ilk yarı için Karakartal iştahlı bir görüntü verdi. Sivok ve Hutchinson’un takıma tekrar monte olmasıyla Beşiktaş, rakibine göz açtırmadı. İlk 45 dakika neredeyse tek kale oynadı. Fernandes’in liderliğinde Gökhan Töre, Olcay Şahan, Oğuzhan ve Almeida, Karabük savunmasını dövdü. Benim anlamadığım bu kadar üst düzey futbolcular, bu kadar gol fırsatını nasıl harcar!.

Hadi Almeida kaçırdı, zor pozisyondaydı, ya da vurdu, kaleci çıkardı diyelim. Oğuzhan’a ne söylemeli!. İki adımdan, topu kaleye atmak bu kadar zor mu acaba!. Biliç’in kaçan her fırsattan sonra yedek kulübesindeki isyanını görseniz vallahi haline acırdınız.

Beşiktaş’ta ilk yarıdaki en vasat isim Veli Kavlak’tı. Haftalardır sahada geziniyordu, sonunda Biliç de dayanamadı ve devrede neşteri vurdu. Serdar Kurtuluş sağbekte, Hutchinson ise orta alana yakın oynadı. Bu değişim ters tepti. İkinci yarının ilk 10 dakikasından sonra Beşiktaş’ın hızı kesildi. Karabük ise uzaktan vuruşlarla gol arama sevdasına girdi. Bu pozisyonlarda kaleci Tolga geçit vermedi. İşte bu bölümlerde Kartal’a oyunu açacak bir çilingir lazımdı. Akla gelen ilk isim Fernandes’ti. Portekizli sıkı markajda kalınca üretken olamadı. B Planı olarak Gökhan Töre devreye girmeliydi. Ama Töre de, eski gücünden uzaktı. Biliç’in Almeida-Eneramo değişiklik hamlesi hücuma hareket getirdi ama sonucu değiştirmeye yetmedi. Biliç, Kerim Frei’ı da oyuna çok geç aldı.

Gelelim son söze: 1- Bu kadar gol kaçıran takımın maçı kazanması mümkün değil. 2- Biliç, her idmanda oyuncularına, gol nasıl atılır dersi vermeli. 3- Forvet oyuncuları, ya Emenike-Webo-Sow’u izlesin, ya da Drogba ile Burak Yılmaz’ı. 4- Doldur-boşalt yöntemi ve sürekli orta yaparak gol bulunmazdı. 5- Beşiktaş’ın cezası nedeniyle tribüne gelen kadın taraftarların çığlıkları da oyuncuları ateşlemeye yetmedi. 6- Son dakikada İlhan Parlak’ın kaçırdığı net fırsat Beşiktaş adına büyük şanstı. 7- Karabükspor, 1 puan için geldi, istediğini de cebine koyup evine gitti. 8- Beşiktaş’ta artık film koptu, büyü bozuldu. Bundan sonra, yapıştırmak için Japon yapıştırıcı gerek. O da yeter mi, bilmiyorum.