Filmdeki karakter gibi özgür ruhluyum

Bir Türkiye güzeli daha beyazperdede. Eğitimi ve yeteneğiyle de dikkat çeken 2008 Türkiye Güzeli seçilen Leyla Tuğutlu, Engin Günaydın’ın senaryosunu yazdığı İçimdeki Ses filminin başrolünde oynuyor.

Sinemanın güzel kadını sevdiği belli. Ama sadece güzellik iyi oyuncu olmaya yetmiyor. Güzelliğinin yanı sıra oyunculuğu ve eğitimi ile dikkat çeken isimlerden biri de Leyla Tuğutlu.2008 Türkiye Güzeli olan Leyla Tuğutlu, izleyicinin beğenisini kazandığı Karadayı dizisinin ardından Engin Günaydın imzalı İçimdeki Ses filmiyle karşımıza çıktı. Konservatuar eğitimi de alan Berlin doğumlu 25 yaşındaki Tuğutlu, mankenliğin yanı sıra İstanbul Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı’ndaki öğrenimini de sürdürüyor. Genç yıldız ile İçimdeki Ses filmini ve sinemayı konuştuk.

- Bu film ekibine nasıl katıldınız? Canlandırdığınız karakterden bahsedebilir misiniz?

Senaryo beni çok heyecanlandırdı. Esprileri yerli yerinde, hikayesi tatlıydı. O yüzden projeyi kabul ettim. Ayşe karakterini canlandırıyorum. Farklı kültürlerle büyümüş birisi ve bu konuda bana benziyor. Özgür, özgüvenli, alımlı, cana yakın, eğlenceli bir kadın. Ve Selim’e aşık oluyor. Hikaye zaten Ayşe’nin Selim’e olan aşkını anlatıyor. Annesiz büyümüş bir kız, hayatında bir anne figürü yok. Ona da en yakın aday aşık olduğu adamın annesi ve çok komik bir ilişkileri var.

- Bazı rollere ön hazırlık gerekir. Mesela engelli bir insanı canlandırıyorsanız gözlem yaparsınız. Bazı roller ise kişisel tecrübelerle yorumlanır...

Ayşe karakterinin bana benzemesi herhalde benim için avantaj oldu. Ortak yönlerimizi keşfettim o süre içerisinde. Bir de hazırlanmam için hiç süre yoktu çünkü proje neredeyse tamamlanmıştı. Ayşe’yi oynarken çok keyif aldım ve  özgür hissettim kendimi.

- Özgür hissetmenize Engin Günaydın’ın nasıl bir etkisi oldu?

Senaryo zaten onundu ve bize hiçbir şekilde karışmadı. Yönetmen de öyle. Kendimize göre oynadık karakterleri. Özgür hissettim ve bunun filme de yansıdığını düşünüyorum.

- 2000 sonrasında dizi oyunculuğu baskın hale geldi. Tanınmakta, yıldız olmakta etkisi de büyük... Günümüz sinemasının ise Yeşilçam’a göre bir adım geride kaldığını görüyoruz. Sizin tercihiniz ne olacak?

Dizi, bence oyuncunun idman alanı gibi bir şey. Oyuncuyu asıl tatmin eden şey tiyatro ve sinemadır. Benim yapmak istediğim sinema. Uluslararası işler, festival filmleri... Maddi getirisi önemli değil. Beni tatmin edecek, dönüp baktığımda mutlu olacağım işlerde yer almak istiyorum.

- Çok komedi üretiliyor fakat komedi filminde oynamak aslında en zor şeylerden biri değil midir? 

Belki de cesaret edemediğim için komedi senaryolarını kabul edememiştim. Ama bu film romantik komedi. Bu işin matematiği biraz daha farklı.

- Bu filmdeki komedi oyunculuğunuz için siz ne dersiniz?

‘Keşke daha önce oynasaymışım’ dedim. Her anın tadını çıkardım. Çok güldüm. İşin en güzel yanı bu. 

- Türkiye Güzeli seçilmeden öncesinde de oyuncu olma isteğiniz var mıydı?

Hayır. Çocukluğumdan beri müzikle ilgiliyim. Beş yaşımda piyano çalıyordum, konservatuarda keman, piyano, solfej eğitimi gördüm. Hedefim müzisyenlikti. Oyuncu olmasam büyük ihtimalle müzikle uğraşırdım. Ayrıca beş yıldır sunuculuk yapıyorum.

2015’İN MERAKLA BEKLENEN 10 FİLMİ

Star Wars’u veya Mad Max’i bitti mi sandınız? Hollywood bu yıl ünlü serilerin yeni bölümleriyle müthiş bir dönüş yapıyor. Yeni uyarlamalar ve bitti sanılan efsane filmlerin devamları sizi koltuklarınıza çivileyecek.

Hollywood’un senaryo sıkıntısına düştüğü doğrudur. Kendine yeni çıkış yolları arayan endüstri, kendi bağımsız filmleriyle günü kurtarmaya çalıştı veya Uzakdoğu sinemasınının korku, mafya filmlerini yeniden yorumladı. Bununla kalmadı bu coğrafyanın oyuncularını, yönetmenlerini devşirdi. Ama istediği sonuca ulaşamadı. 2015 yılında ise başka bir stratejinin uygulandığını görüyoruz. Efsane olan, fakat bitti sanılan serilerin yeni bölümleri karşımıza geliyor. Mesela Star Wars, serinin yeni bölümü çekileceği duyulduğunda çok tepki topladı. Ama Star Wars sinemaya gelecek te biz mi gitmeyeceğiz? Aynı şey Mad Max, Terminatör, Yenilmezler ve  Jurassic Park için de geçerli. İşte 2015’te kaçırmamanız gereken 10 film...

Star Wars: EpIsode VII

The Force Awakens

Yönetmen: J. J. Abrams

Oyuncular: Harrison Ford

Vizyon Tarihi: 18 Aralık

Star Wars/ Yıldız Savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. Bu yeni bölümde, Harrison Ford’un Han Solo’yu canlandırması hariç, seyirciyi nelerin beklediği başlı başına bir muamma! Yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams’a emanet.

JupIter Yükseliyor

Yönetmen: Andy Wachowski, Lana Wachowski

Oyuncular: Mila Kunis, Channing Tatum,

Sean Bean

Vizyon Tarihi: 6 Şubat

Öyle bir evren düşünün ki insanoğlu besin zincirinin en alt basamağını duruyor. Jupiter Jones dünyaya geldiğinde ileride sıra dışı olaylar yaşayacağına dair birçok işaret vardır. Aradan yıllar geçer, genç bir kadın olur. İnsanların evlerine temizlikçi olarak gider. Bir gün genetik mühendislik ürünü eski asker Caine dünyaya iner; amacı Jupiter’i bulmaktır. Zira evrenin tek hakimi ölümsüz Kraliçe, bu genç kadının kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünmektedir...

Avengers: Age of Ultron

Yönetmen: Joss Whedon

Oyuncular: Chris Evans, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Vizyon Tarihi: 1 Mayıs

İlk filmin başarısının ardından ikinci film için kolları sıvayan Avengers ekibi bu filme bütün kahramanları dahil ediyor; bu kez Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk’ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılıp sürprizini koruyan beklenmeyen düşmanlara karşı savaşıyor.

Pan

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Levi Miller, Garrett Hedlund,

Hugh Jackman

Vizyon Tarihi: 24 Temmuz

Kefaret ile Aşk ve Gurur filmleriyle tanınan ve Hanna filmiyle de aksiyon arenasında maharetlerini sergileyen Joe Wright’ın kamera arkasına geçtiği bu yeni Peter Pan filmi, ağırlıklı olarak Blackbeard’ın gemisinde çalışan

Hook ve Peter Pan’ın arkadaşlıklarının başlangıcını temel alınacak.

Cınderella

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Lily James, Richard Madden,

Cate Blanchett

Vizyon Tarihi: 13 Mart

Klasik Cinderella hikayesi bu modern uyarlamasında Cinderalla’yı Lily James oynarken, kadroda kendisine Cate Blanchett (Tremaine), Helena Bonham Carter (Koruyucu Peri), ve Richard Madden (Prens) eşlik ediyor. Yönetmenliğini Kenneth Branagh’ın üstlendiği filmin senaristleri ise Aline Brosh McKenna ve Chris Weitz.

KIngsman: Gizli Servis

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular:  Colin Firth, Taron Egerton,

Samuel L. Jackson

Vizyon Tarihi: 13 Şubat

Gary ‘Eggsy’ Price, küçük yaşta babasını askeri görevde yitirir. Ailesine madalya takdim edilir ve bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu kurtaran ajan Harry Hart hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu gence, gizli servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir.

JurassIc World

Yönetmen: Colin Trevorrow

Oyuncular: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins

Vizyon Tarihi: 12 Haziran

Sinema tarihinin en önemli serilerinden Jurassic Park’ın son filmini, Safety Not Guaranteed ile tanıdığımız Colin Trevorrow yönetecek. Konusu hakkında bilgi verilmeyen filmin senaryosunda dört farklı yazarla çalışılıyor. Bunlardan biri ilk Jurassic Park’ta olduğu gibi sonrakilerinde de imzası bulunan Michael Crichton.

Hızlı ve Öfkeli 7

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker,

Tyrese Gibson

Vizyon Tarihi: 3 Nisan

Paul Walker’ın beklenmeyen ölümünden sonra dizi yeni karakterlerle devam edecek. Walker’ın son flimi olan Hızlı Ve Öfkeli 7’de Jason Statham tarafından canlandırılan Ian Shaw karakterinin intikam mücadelesine tanık oluyoruz. Filmin yönetmen koltuğunda sürpriz bir isim olarak James Wan bulunuyor. Genç yönetmen daha önce Saw ve Insidious gibi önemli filmlere imza atmıştı.

Mad Max: Fury Road

Yönetmen: George Miller

Oyuncular:  Tom Hardy, Charlize Theron,

Nicholas Hoult

Vizyon Tarihi: 15 Mayıs

Mad Max geri dönüyor. Charlize Theron ve Tom Hardy’nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film özellikle set tasarımı ile göz dolduracak...

TermInator: GenIsys

Yönetmen:Alan Taylor

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger,

Emilia Clarke, Jai Courtney

Vizyon Tarihi: 1 Temmuz

Genç Connor’ın geliştirdiği yapay zeka yakın gelecekte dünyayı ele geçiren üstün makinelere, robotlara dönüşecektir. Ve kendisini yok etmesi için savaşçı T-1000 günümüze gönderilecektir... 1990’ları sallayan hikayesiyle Terminatör serisi bu sefer yeni bir üçleme olarak ele anıyor. Serinin beşinci filmi Terminatör 5’in senarsitliğini ise ilk iki filme imza atan William Wisher üstleniyor.