Filmleri es geçmeyelim...

Türk filmlerini es geçmemek lazım diye bu köşede belki 50 belki 100 kere yazdım. Bayram reytingleri gösterdi ki her repliğini ezbere bilse bile seyirci bazı filmleri yeniden seyrediyor.Bunun son örneği Star TV’de yayınlanan Hababam Sınıfta Kaldı oldu. 

Unutulmazlar arasında olan ve tahminen hemen herkesin en az bir kez seyrettiği bu film bayramda yayınlandığında hem total hem de AB gruplarından günü birinci olarak bitirdi. Eski film, defalarca tekrarı yayınlandı falan hikaye, seyirci seyrediyor işte.Kanal 7 eski Türk filmlerine en fazla yer veren kanallardan biri, zaman zaman biraz yıpranmış kopyalar yayınlasalar bile sonuçta bu madeni iyi kullanıyorlar. 

 

Türk filmi deyip aslında hepsini tek kategoriye sokmak da doğru değil. Bazı filmler iş yapmıyor ama garantili iş yapan film sayısında yabana atılmayacak kadar çok. Kanal yöneticilerinin bu noktayı atlamamalarını ısrarla öneriyorum...

Türkiye Rekoru...

Türkiye’de en çok gösterilen dizi hangisi diye sorsam ne cevap verirsiniz? Ben söyleyeyim eskiden bu sorunun cevabı Çocuklar Duymasın’dı şimdi Arka Sokaklar oldu.Bu dizi üzerinde biraz durup konuşmak lazım. Reyting operasyonu ve ardından AGB’nin ölçümlerden çıkmasından sonra da yoluna devam etti Arka Sokaklar. Dev bir prodüksiyon değil. Hem olay hem de diyaloglarda zaman zaman tekrara da düşüyor. Bunlara ek olarak haftada 6 kez yayınlanıyor yani bırakın seyircinin özlemesini bıkkınlık yaratma riski son derece yüksek bir iş. 

Tüm bu olumsuzluklara karşın dizi bir şekilde yoluna devam ediyor ve yine seyircisini buluyor. Bugüne kadar tam 300 bölümü yayınlandı Arka Sokaklar’ın.Dizi sektöründe eskiden sözleşmeler 13 bölüm için imzalanırdı, şimdi o bile reyting baskısı altında uzun bir sözleşme sayılıyor. 

Fırtınalar estiren dizilerin hiçbiri bugüne kadar 300. bölümü görmedi. Burada Kanal D’nin de hakkını teslim etmek lazım.

Günüyle oynayarak Arka Sokaklar’a yaşam hakkı tanıdılar yoksa dizi bu kadar uzun ömürlü olmayabilirdi.

Türkiye rekoru şimdilik Arka Sokaklar’da ve bakalım 300’ün üzerine daha kaç bölüm koyacaklar...

Ses çıkmadı...

Fenerbahçe TV’nin sahibinin kim olduğunu sormuştum bir süre önce. Daha doğrusu eğer Aziz Yıldırım yönetimden giderse kanalın kulübe ait kalıp kalmayacağını ya da kulübe bedelsiz devredilip devredilmeyeceğini sormuştum. Hala bir ses seda çıkmadı. Acaba RTÜK bu konuda bir bilgilendirmede bulunur mu? 

Kamuoyu gerçekten durumu merak ediyor...