Fırat Aydınus derbiyi yönetir!

Hafta sonu oynanacak olan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçın önemi her iki takımın ligdeki konumundan değil, isimlerinden ve ezeli rekabetten kaynaklanıyor. İşin gerçek yanı hem Fenerbahçe’nin, hem de Galatasaray’ın şu an lider durumdaki Beşiktaş takımını yakalamaları mucize gibi görünüyor.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabeti yansıtan maçlar ne zaman oynansa doğal olarak bu maçı hangi hakemin yöneteceği tartışmaları da gündemden düşmüyor.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, cesur bir yönetici değil ve sezon başından bu yana belli bir hakem grubu ile ligi götürmeye çalışıyor.

Hafta sonu bu derbiyi yönetebilecek deneyimdeki hakemlere baktığımız zaman ise en son olarak Galatasaray maçında düdük çalan Cüneyt Çakır’ın ve son müsabakasında sakatlanan Hüseyin Göçek’in isimlerinin doğal olarak devre dışı kaldığını görüyoruz.

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçta önce penaltı verip sonra vazgeçerek MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu kızdıran Bülent Yıldırım’ın da bu derbide görev yapması zor.

Yine en son olarak Fenerbahçe maçında düdük çalmış olan genç FİFA hakemi Halil Umut Meler de bu önemli maçta hakemlik yapamayacak.

Bu sezon zor maçlarda MHK’nin can simidi rolünü oynayan Ali Palabıyık da yurt dışında maçı olması nedeniyle derbi için devre dışı kalan isimlerden birisi.

MHK başkanı Yusuf Namoğlu bazı hakemlere çok güveniyor ancak bunların arasından Fırat Aydınus’a karşı çok daha fazla sempati ve güven duyuyor. Fırat Aydınus bu sezon Fenerbahçe’nin iç saha müsabakalarında çokça görev aldı.

Galatasaray maçlarında da önemli bir sorun yaşamadı. Benim tanıdığım MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki bu önemli derbi için Fırat Aydınus’a görev verir diye düşünüyorum.

Form durumu iyi olan, ancak çok uzun zamandır hiç bir Fenerbahçe maçında düdük çalmayan FİFA kokartlı Halis Özkaya da bu müsabaka için ikinci bir aday olur. Bu derbi için az bir ihtimal olsa da üçüncü isim Mete Kalkavan olur.