Fırat Aydınus halk oylaması yaptı!

Süper Lig’de çok ilginç bir sezon yaşıyoruz. İlk dört hafta sonunda, yapılan kaliteli transferler ile gelen futbolculardan oluşan takımlara baktığımız zaman herkesin birbirinden puan alabilecek güçte olduğunu gördük. Ancak Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının ligdeki diğer takımlara göre bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz haftanın en çekişmeli maçında, bana göre ligin en kaliteli takımı olan Başakşehir, Kadıköy deplasmanında güçlü rakibi Fenerbahçe’yi yenerken, teknik adamlar arasındaki taktik savaşının galibi de Abdullah Avcı oldu. F.Bahçe Kadıköy’de, Başakşehir karşısında beraberliği yakaladıktan sonra her iki takımın teknik direktörlerinin yaptığı oyuncu değişiklikleri ise maçın kaderini belirledi. Sarı-Lacivertli takımın hocası Aykut Kocaman, Dirar’ı oyundan çıkartıp Şener’i oyuna alarak “Beraberliğe razıyım” mesajı verirken, Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı ise Kerim Frei’ı ve Mevlüt Erdinç’i oyuna alıp hem galip gelme isteğini, hem de hiçbir başarının tesadüf olmadığını ele güne gösterdi.

Bu maçta hakemler adına en çok tartışılan pozisyonda Fenerbahçe beraberliği sağlarken, gol öncesinde yardımcı hakem Serkan Ok’un kaldırdığı ofsayt bayrağı nedeniyle oyun uzun süre durdu. Hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçeli ve Başakşehirli oyuncuların kendisinin ve yardımcı hakeminin etrafını sardığı bir ortamda uzun süre bekledi ve adeta bir halk oylaması yaparak gol kararı verdi.

Evet hakem Aydınus’un bu pozisyonda vermiş olduğu gol kararı bana göre de doğruydu.

Ancak yardımcı hakemi ile iletişim için kulaklık ve mikrofon sistemine sahip bir hakemin uzaktan karşılıklı olarak anlaşmak yerine yardımcısının yanına gelip, etrafı futbolcular tarafından sarılarak uzun bir süre “pazarlık eder bir halde” konuşması modern hakemlik adına hiç de hoş olmayan görüntülere neden oldu!

Haftanın diğer maçlarından Osmanlıspor ile Göztepe arasındaki mücadelede hakem Suat Arslanboğa’nın misafir takım lehine vermiş olduğu penaltı kararı doğruydu. Bu sezona iyi başlayan Arslanboğa ikinci maçını da başarı ile bitirdi. Gelecek vadeden genç hakemlerden Arda Kardeşler ise Kasımpaşa-Y.Malatyaspor maçında misafir takım lehine doğru bir karar verirken, rakibinin kaval kemiğine tabanı ile basan Kasımpaşalı oyuncuya kırmızı kart yerine sarı kart göstererek hata yaptı.

MHK adına haftanın en büyük hatası ise; Halis Özkahya’nın Antalyaspor-Galatasaray maçına hakem olarak atanmış olmasıydı. Geçtiğimiz sezonu Galatasaray-Konyaspor maçı ile kapatan Özkahya bu sezonun ilk haftasında G.Saray ile Kayserispor arasındaki mücadelede düdük çaldıktan sonra geçtiğimiz hafta da bu kez Antalya maçında görev yaparak üst üste 3 tane Galatasaray müsabakası yöneten hakem olarak tarihe geçti!

MHK içinde hakem atamalarını yapan kişilerin sadece kendilerini değil temsil ettikleri kurumu da düşünerek bu hataları yapmamaları ve çok dikkatli olmaları gerekir.