Fırat Aydınus sınıfı geçti!

Derbiyi yöneten Fırat Aydınus, Süper Lig’de görev yaptığı yıllar boyunca çok inişli çıkışlı performanslar gösterdi. Bu sezonun 2. yarısına kadar da büyük takımlar lehine vermiş olduğu kritik kararlar ile çok fazla tartışıldı. 2. yarıya baktığımız zaman ise, özlediğimiz o eski Aydınus yönetimlerini görmeye başladık ve MHK 15 gün ara ile kendisini 2. kez çok önemli bir derbiye daha atadı. Şu anda 7 FIFA hakemi, 10 da yardımcı hakemi varken son iki derbide hakem, yardımcı hakem ve 4. hakem olarak görev yapanların hiçbirisinin FIFA kokartının olmaması ülkemizde kokartların neye göre verildiğinin sorgulanmasını gerektirir. 

Bu tür derbilerde hakem adına oyunu kontrol altında tutmak çok önemlidir. Kontrolü kaçırırsanız herşey biter, oyuncular da hakem ile oynamaya başlarlar. Dün ise Aydınus oyunu çok iyi kontrol etti, gerektiğinde güzel avantajlar oynattı, ikili mücadele ve faullerin bol olduğu bu zor derbide ufak tefek bazı hatalarına rağmen sınıfı geçti.

İlk yarıda Lens’i düşürerek umut vadeden bir atağı kesen Atınç’a sarı kart göstermek yerine ikaz etti. Alper’in topa sahip olmak isterken kolu ile Tolgay’ın suratına yaptığı darbeye sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Skrtel ile Marcelo arasındaki mücadelede Beşiktaş lehine penaltı kararı verse, kimse ‘Niye verdin!’ demezdi ancak oyunu devam ettirmesi bana göre de doğruydu. Sow’un yerde kalıp penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğruydu. Kendisine ve yardımcısına aşırı ve gereksiz bir şekilde itiraz eden kaleci Volkan’a göstermiş olduğu sarı kart doğruydu.

F.Bahçe ceza alanı içinde Babel ile Hasan Ali arasındaki mücadelede Babel’in yerde kaldığı pozisyondaki devam kararı bana göre de doğruydu. Topa vurmak isterken ayağını tehlikeli bir şekilde kaldırıp Lens’e temas eden Tolgay’a gösterdiği sarı kart yerindeydi. Kolu ile Cenk’in yüzüne kural dışı şekilde faul yapan Skrtel’e doğru bir sarı kart gösterdi. Sarısı olan Skrtel’in kayarak sert ve kontrolsüz şekilde Quaresma’ya yapmış olduğu faul için gördüğü 2. sarı ve kırmızı kart çok doğruydu. Josef ve Emenike’ye gösterdiği sarı kartlar yerindeydi. Sarısı olan Josef’e sert faulünden dolayı gösterdiği ikinci sarı ve kırmızı kart doğruydu.