Fırat Aydınus yine idare etti

Fenerbahçe’den bir gün önce oynayıp zorlu G.Saray deplasmanında galip gelen lider Beşiktaş’tan sonra oynamak, maça motive olabilmek Sarı-Lacivertli oyuncular adına gerçekten zordu. Kendinizi Fenerbahçeli oyuncuların yerine koyun ve bir düşünün.

Sizden zaten üç puan önde olan rakibiniz çok zor bir deplasmandan daha galibiyetle ayrılmış ve son iki haftaya maç fazlası ile altı puan önde, lider olarak girmişken. Sizin ise umutlarınız iyice azalmış ve karşınızda da ligin en diri takımlarından birisi olan Başakşehirspor var. İşte bu duygular içinde oyun alanına çıkan bir Fenerbahçe vardı dün akşam. İşte bu psikoloji içindeki Sarı-Lacivertliler takım aldığı mağlubiyet ile işini mucizelere bıraktı.

G.Saray-Beşiktaş derbisine Mete Kalkavan’ın verilmesi MHK adına ne kadar doğru idiyse Başakşehir-Fener maçına yapılan Fırat Aydınus ataması ise yine MHK adına kocaman bir yanlıştır. Dün maçta yöneten değil idare eden bir hakem izledik.

13. dakikada Hasan Ali ile Bekir’in mücadelesinde faul olmayan pozisyonda Fener lehine tehlikeli bir yerden direkt serbest vuruş kararı verdi. 26’da hakeme itirazdan Volkan’a gösterdiği sarı kart doğruydu. 30’da rakibini tutup düşüren Mahmut’a gösterdiği sarı kart yerindeydi. 34’da rakibini tutan Alper’e gösterdiği sarı kart doğru. 39’da kafa topuna sıçrayan Volkan Şen’in rakibinin suratına kolu ile yaptığı darbeye ikinci sarı kartı gösteremedi. 40’ta Volkan Şen ile Doka mücadelesinde Volkan Şen’in yerde kalıp penaltı beklemesi gri bir pozisyondu. Ben de bu kararda hakemi destekliyorum. 75’te Başakşehir ceza alanı içinde Fernandao’yu tutup düşüren Ferhat’in hareketine verdiği penaltı kararı doğruydu.

85’te kaleci Volkan Demirel’in ceza alanı içinde Napoloni’ye yaptığı hareket penaltı ve kırmızı kartı gerektiriyordu. Düdüğü ağzına götüren Fırat Aydınus, gördüğü halde penaltıyı veremedi.