Fırat’ın doğusu, CHP ile HDP’yi çok etkiler?

Isparta'da komanda bröve takma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok yakında Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz” diyerek operasyon sinyali verdi. 

Bölücü terör örgütü PKK, üç yıldır tarihinde görmediği darbeler alıyor. Silahlı silahsız insansız hava araçları teröristlerle mücadele de yepyeni bir sayfa açtı. 

Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekâtları, Kürt siyasî hareketinin Kürdistan hayallerine balyoz gibi indi. TSK’nın son 3 yılda yurtiçinde ve sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarda yaklaşık 15 bin terörist etkisiz hale getirildi. Güneydoğu’da son 9 ayda öldürülen terörist sayısı 227’ye ulaştı. 

Sadece Eylül ayındaki operasyonlarda aralarında örgüt yöneticilerinin de yer aldığı 135 terörist etkisiz hale getirildi. Bilhassa İçişleri Bakanlığının bültenlerinde yer alan isimlerin peş peşe öldürülmesi dağ kadrosu için tam bir yıkım oldu. 

PKK elebaşları, yaşanan çöküşü ve paniği durduramıyor. Bölge halkı üzerindeki eski etkileri kayboldu. 

Zaten bütün Kürtleri PKK’lı gibi gösterme yalanları çoktan söndü. Geçenlerde de yazdım. Bütün Kürtler PKK’lı değil. Kürtler katilleri sevmez, sevmiyor… Tamam, vesayet döneminde cuntacılar, devlet adına işledikleri cinayetler, zorbalıklar ve işkenceler ile neredeyse bütün aileleri devlete düşman ettiler.  

Ama Erdoğan bu duyguları sildi attı. Bugün vatanın birliğine, bayrağına bağlı Kürt vatandaşlarımız Erdoğan sayesinde devleti sevdi. Devletimizi onlara Erdoğan sevdirdi.  

PKK, içerde HDP’ye, dışarıda Amerika’ya ve Haçlı zihniyeti ile hareket eden Batılı yöneticilere bel bağlıyor. 

Sınır ötesinde ABD, bize verdiği sözleri yerine getirmiyor ve 19 bin tır ile silah yardımına devam ediyor. 

İçerde HDP yöneticileri, zerre kadar akıllanmayarak tam bir terör destekçiliği yapıyorlar. 31 Mart’taki yerel seçimlerde kayyumları “Saray”ın bahçesine göndereceklermiş. 

HDP, bu cesaretin yarısını Avrupa ülkelerinin teminatlarından alıyorsa, yarısını da CHP’den alıyor. 

Son olarak 24 Haziran’da CHP’nin verdiği oylarla barajı aştılar. 7 Haziran’da da, 5 Kasım’da da böyle olmuştu. 

Önümüzdeki yerel seçimlerde de kesin olarak CHP ile HDP ittifak yapacaklar. 

CHP yetkilileri açıktan HDP ile ittifakı ağızlarına alamıyorlar. Çünkü Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan da olacaklarını biliyorlar. Onun için lafı evirip çeviriyor “gönül ittifakı yapacağız” diyorlar. 

Doğru, HDP ile aralarında FETÖ’nin 15 Temmuz ihanetine “kontrollü darbe” yaftası yapıştırmak var. 

Silahlı kuvvetlerimizin harekâtlarına karşı çıkmak beraberliği var. Kılıçdaroğlu, “Afrin’in içine girilmesin” derken, HDP “işgale karşıyız” diye hop oturup hop kalktı. 

Başka gönül beraberlikleri de var: İmam Hatip okullarına karşılar, dış güçlere ikisi de “hikâye” diyor. Güvendikleri gönül beraberliği bu… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği, Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının darmadağın edilmesi, CHP’yi HDP ile ittifak yolunda göreceksiniz darmadağın edecektir. 

CHP seçmeni Kılıçdaroğlu’na “artık yeter ama…” diyecektir.