Fırsat kararıyor

Ligdeki ikincilik konumunu korumak hedefindeki Beşiktaş, zorlu bir deplasmanda, bir hafta önce cezalı duruma düşen 4 oyuncusu Jones, Veli, Motta, İsmail’den ve uzun süreli sakatlar Ersan, Sivok ile Escude’den yoksundu. Kulübedeki Ömer ile Holosko da hazır adamlar değildi. Gökhan omzundan birkaç gün önce kurşun aldırmıştı... Ayrıca sahadaki iki oyuncu sarı kart cezası sınırında idiler... Ligin hamle zamanında sahada hamle olanaklarını yitirmiş bir takımdı Beşiktaş. Sivasspor Avrupa’ya çıkmayı kovalıyordu. Bir fırsat maçı vardı önünde. Hakkını verdi, kullandı. R.Carlos düne değin 52 gol yemiş ekibini öncelikle savunmayı sağlam tutma düşüncesiyle sahaya çıkardı. Topun arkasına çabuk geçen ve alanın her yerinde rakibini kontrol etmeye girişen takım, fırsatını yakaladığında kontratakları amaçladı. Bu ilke ile az pozisyon verdi, çoğunu buldu.

Beşiktaş’ın günün modası ‘pas oyunuyla’ rakibini açmayı amaçlayan oyunu 15-20 dakika etkili oldu. Bu dilimde Almeida ile ele geçirdiği yüzde yüzlük pozisyonda Almeida vuruşta kazmalık etti, Korcan usta kalecilik gösterdi ve gol olmadı. Bu gol olsa idi Sivas’ın oyun anlayışı değişebilirdi. Beşiktaş’ın eksik oluşu oyun kalitesine zaman zaman olumsuz yansıdı. Özellikle sağ ve sol kanatta, uzun süredir forma bulamayan Serdar ile Uğur savunmada da hücumda da zayıf kaldılar. Sivasspor kenarları bu nedenle çok rahat kullandı.

Beşiktaş başlardaki pozisyon doğuran kaliteli baskısını sürdüremeyince,  çok takımın düştüğü hatayı yapmaya, giderek savunmayı boşlamaya başladı. Ve oyun disiplinini koruyan Sivas, Utaka ile yakaladığı fırsatta öne geçti. Beşiktaş çıkarken yitirdiği topla golü yiyişinden ders almadı. Bir B planı yoktu! Biliç, Gökhan’ı oyuna alarak daha da gözü kara hücumlara yöneldi. Beşiktaş’ın savunmayı boşlayan bilinçsiz baskısı, disiplinini bozmayan Sivas’a armağan oldu! Çok geniş kontratak alanları buldular ve farkı açtılar. Beşiktaş’taki bu oyun bilinci kaybı hızla giderilmez ise çok büyük yaralar açar.