Fişi “Çek”tik, sıra şimdi İzlanda’da

Prag’da oyun planımıza göre 1 puan bize yetiyordu. İlk yarıdaki  % 65 Çekler %35 Milli Takımımız’ın  topla oynama oranları işlerin iyi gitmediğinin en önemli göstergesiydi bence. Tempomuz düşüktü. Öne top taşımakta Arda, Ozan, Oğuzhan, Selçuk ve Hakan Çalhanoğlu ile üretken olamadık. Topa istediğimiz oranda sahip olamayınca hep baskı yedik. İşin aslı orta sahamız oyunu tutamadı.

Çekler çok kaliteli işler yapmadılar ama hem takım olarak diri, hem de coşku oranları olarak bizden iyi göründüler. İlk yarının büyük bölümünde oyunun hakimiydiler. 42. dakikada yüzde yüz gollük pozisyonda çek Sural topu kafa ile dışarı attı. Milli Takım olarak topa sahip olamadık. Çok pas hatası yaptı oyuncularımız. İlk yarıda Şener, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner dörtlüsü hata yapmadılar defansta. Orta alanda  Arda’yı oyunun içinde göremedim. Oğuzhan,  Hollanda maçındaki performansından çok uzaktı. İlerde Cenk Tosun çok istekli ve arzulu olmasına rağmen Çek Cumhuriyeti defansının arasında kayboldu. Hakan Çalhanoğlu da ilk yarıda ne duran toplarda ne de oyunun içinde  vardı. Beklenenin çok altında performans sergiledi. İlk yarıda baskı altında kalan bir Milli Takımımız vardı. Böyle olunca Milli Takımımız rakip kaleye gidemedi.

İkinci yarıya da baskılı başlayan taraf Çekler’di. Bu yarıda millilerimizin çok cılız atakları vardı. 62’nci dakikada Caner Erkin ceza alanına yolladığı topta Serdar Aziz’e Novak tarafından yapılan harekete İngiliz hakem Martin Atkinson penaltıyı gösterince ümitlerimiz yeşerdi. Selçuk İnan kaleci ile topu ayrı köşelere yolladı bir anda oyun lehimize döndü. Golden sonra Fatih Hoca ilk taktik değişikliğini Cenk-Volkan Şen olarak yaptı. Arda, Cenk Tosun’un yerine geçince millilerimiz daha etkili gelmeye başladı. 80’inci dakikada kaptan Arda’nın asistinde Hakan Çalhanoğlu ikinci kez topu ağlara bırakınca rahatladık ve play-off oynama yolunda avantajımızı sürdürdük. Çekler’i geçtik. Şimdi sıra salı günü Konya’da İzlanda’da. Kendi taraftarımız önündeki bu mücadeleden bir puan dahi alsak play-off oynama hakkını elde edeceğiz.

Haydi çocuklar, Çek’in fişini çektik, İzlanda’nınkini de çekeriz inşallah.