Fitokimyasal diyet ile 1 haftada 3 kilo verin

Ayın her 1 haftasında Fitokimyasal Diyeti yaparak 3 kilo vermek mümkün. Bol sebze ve meyve ağırlıklı bu diyet aynı zamanda yaşlanmayı da önlüyor.

Sebze veya sebze suyu gibi yiyecekleri tüketmek, kilo yönetiminize yardımcı olabilir. Sebzelerin hazırlandığında hacimleri büyür ama kalorileri düşük kalır. Araştırmalar, sebze gibi hacmi büyük fakat az kalorisi olan besinler tüketerek insanların daha tok kalacaklarını ve gün içerisinde daha az yiyeceklerini göstermiştir.

Yararlı kimyasallar var

Değişik sebze ve meyveler farklı bitkisel yararlı kimyasalları sağladığından ve de vücudun yağ sentezibi bloke edecek kadar önemli görevleri olduğundan ayın her 1 haftasında bu Fitokimyasal Diyeti yapmak zayıflamanızı da kolaylaştıracaktır. Şimdi de sizlerle bu besinlerle hazırlanmış özel diyetimi paylaşmak istiyorum.

Antioksidan deposu

Bunu düzenli uyguladığınızda, vücudunuzun antioksidan kapasitesi artacak ve gücünüzü koruyarak kilo vereceksiniz. Ayrıca yaşlanmayı önleyen önemli antioksidanları da vücudunuza alarak ve vücudun detoksifikasyon enzimlerini çalıştırarak, fitokimyasal beslenmeyi hayatınıza geçirmiş olacaksınız. Bu diyeti özellikle 20-30 yaş arasındaki yetişkinler uyguladığında, haftada ortalama 3 kg. rahatlıkla verebilirler.

Kahvaltı:

1 su bardağı nar veya kırmızı üzüm suyu

1 ince dilim az yağlı peynir

1 ince dilim çavdar ekmeği

1 adet dilimlenmiş havuç

Ara Öğün:

1 su bardağı taze sıkılmış domates suyu 3-4 adet tuzlu kraker

Öğle:

1 küçük tabak zeytinyağlı pırasa veya lahana veya karnabahar yemeği 1 dilim ekmek

1 orta boy portakal veya elma veya

1 kâse taze, mor yaban mersini salatası

İkindi:

1 su bardağı az yağlı süt

Akşam:

1 avuç içi kadar mevsime uygun balık

1 kâse avokadolu karışık sebze salatası

1 dilim ekmek

Ara Öğün:

1 kâse nar tanesi veya

3 mor erik veya

1 küçük salkım kırmızı / siyah üzüm veya

4 kuru kayısı veya

2 kuru incir veya

3 kuru siyah erik