Fiyasko haftası

TARTIŞMALI KARARLAR, HATALI DÜDÜKLER, ERKEN YA DA GEÇ BİTEN MAÇLAR GERİLİMİ ARTIRIYOR

Fenerbahçeli Caner’in Erciyesli Yasin’e fair-play bile değil, insanlık dışı tekmelerine sessiz kalınması büyük tepki uyandırdı. Bursa-Kayseri maçının uzatmalarında yaşanan goller ve kırmızı kartlar da tartışma yarattı. Pozisyon sürerken maç bitirildi.

Haftanın olayı

Hiç tartışmasız, hakemler haftanın gündemine oturdu. Sporseverler, birbiri ardına yaşanan şokların etkisinde... Her hafta “Çifte standardı” konuşuyorduk. Standartlar çifti aştı, ikinin-üçün katlarına gitmeye başladı.

Haftanın güzeli

Elazığspor’lu taraftarların, kendi sahalarında Eskişehirspor’a 2-0 yenildikleri maçta; rakip futbolcuları alkışlaması ve tezahürat yapması, herkese örnek olmalıdır.

Haftanın sözü

G.Saray’ın hocası Roberto Mancini’nin basın toplantısında, “Bruma ve Amrabat’ın neden ilk onbire alınmadığı” sorusuna verdiği “Türkiye’de herkes her şeyi çok biliyor” cevabı.

Haftanın golü

Karabük karşısında işler kötüye giderken, Sneijder’in imdada yetişen Galatasaray golü ile; Erciyesli Azofeifa’nın Fenerbahçe’ye attığı frikik golü, muhteşem ötesiydi.

Hayal kırıklığı

G.Saray’da Burak Yılmaz, Beşiktaş’ta Fernandes ve Trabzon’da Malouda’nın şaşkınlık yaratan performans kayıpları, kronik hale gelmeye başladı.

Haftanın asisti

Mehmet Topuz’un, Kayseri Erciyes maçı başında Sow’a yaptığı seri, sert ve adrese teslim orta; bu işin nasıl yapılması gerektiğinin uygulamalı dersiydi.

Haftanın çirkini

G.Saray-Karabük maçında, Lualua’nın bir karara tepki olarak yan hakemine (Küfür amaçlı olarak) yüzük parmağını açıkta tutması, cezasız kalmamalı.

Haftanın kurtarışı

Sivas’ta Korcan’ın, Çaykur Rize’de Serkan’ın, Trabzon’da Onur’un ve Beşiktaş’ta Tolga’nın maçın kaderine etki eden birden fazla hayati kurtarışları.