Forvet uyudu defans kurtardı

Türkiye Kupası yarı finalinde olaylı Fenerbahçe derbisiyle morali altüst olan, Galatasaray’a yenilerek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe alan Beşiktaş yara sarmak için Kayserispor maçına çıktı. İlk ikiye girme şansı kendi elinde olmayan, rakiplerinin puan kaybına bağlı olan Kara Kartal maça istekli başladı.

Klasik kadrosunda zorunlu değişiklikler vardı. Defansta Vida forvette Love görev yaptı. Konuk takım Kayseri 1 puan için oynadı. Ancak Beşiktaş, taraftarın da desteğini arkasına alarak maçı rakip sahaya yıktı. İlk yarıda Tosic ile 1-0’ı Adriano ile 2-0’ı yakalayan Siyah-Beyazlılar büyük avantaj yakaladı. Tosic’in golünde Q7’nin rabona ortası harikaydı. Adriano da şık golüyle şapka çıkarttı.

Sağ kanatta Quaresma solda Babel, Kayseri defansını yıprattı. Ortadan Talisca bindirmeler yaptı. Tolgay da Atiba’nın boşluğunu doldurmaya çalıştı. Vida’lı savunma hattı derli toplu göründü. Love ne yaptı derseniz koskoca bir hiç. Bir forvet oyuncusunun bu kadar etkisiz olması anlamsız. Büyük umutlarla alınan Brezilyalı hayal kırıklığı yarattı.

İkinci yarı Beşiktaş’ın istediği şekilde giderken, Tosic’in yaptığı hata sonucu gördüğü kırmızı kart Beşiktaş’ın oyun planını bozdu. Takım 10 kişi kalınca Güneş sağda gezinen Love’u çıkardı, Necip’i oyuna soktu. Medel’i Vida’nın yanına çekti. Kalan 20 dakikada Kartal skoru korumaya, Kayseri farkı azaltmaya çalıştı. Ancak atı alan Üsküdar’ı geçti. Maçın en güzel görüntüsü Beşiktaş taraftarının Fener maçı sonrası ağır eleştiriler alan Şenol Güneş’i bağrına basmasıydı.

Siyah-Beyazlı kulüpte 100. maçına çıkan Şenol Güneş’in, “Taraftar ‘git’ demeden gitmem” demesi gecenin en anlamlı mesajıydı.