Forvet ve defansta büyük sıkıntı var

Milli aradan sonra lige dönüş her zaman zordur. Galatasaray evinde oynadığı için belki fazla etkilenmeyecektir ancak bu maç Ankara’da olsaydı rahatlıkla aksini söyleyebilirdim. Gençlerbirliği kağıt üzetinde kolay bir rakip olarak görünse de zordur. Üstelik Galatasaray’ın kadro problemleri var.

Mesela forvet. Burak Yılmaz malum sakat. Podolski bir süredir tedavi görüyordu. Umut ’a gol yollarında ne kadar güvenilir?  İşte böyle bir forvetle maça çıkacak. Ya savunma...

Orası zaten problemin en büyüğünü yaşıyor. Takımın bir numaralı handikapı burada. Savunma hattı yol geçen hanı gibi. Rakip forvet geliyor, geziyor, konaklıyor.. Ve 4 Galatasaraylı da gelenleri izliyor... Daha önce de Hamza Hamzaoğlu’nu uyaran yazılar yazdım... Defansa çare bulamaz ise işi gerçekten zor.

Tamam Galatasaray, liderin 2 puan gerisinde ve ikinci. Ama sahadaki futbol tam aksini söylüyor. Orta sıralardaki bir takım gibi oynuyor Galatasaray.. Hakem hatalarıyla biraz da şansla yakalanan bir seri var. Özellikle Fenerbahçe derbisi öncesinde Gençlerbirliği galibiyetiyle bu seri devam edecek olursa takıma büyük bir moral verecektir.

Başta Hamzaoğlu olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerim “Biz lig ikincisiyiz” havasına girmesinler... Gerçek şu ki; Galatasaray kötü futbol oynayan bir lig ikincisi! Sezon başından bu yana gerçek formunda göremediğim Selçuk İnan’dan Milli Takım’da yakaladığı ivmeyi yükseltmesini ve üzerine daha da koyarak takımın lideri olmasını bekliyorum. Milli Takım’da yaşadığı travma ile morali bozulan Sneijder 2. kez baba olmanın mutluluğu ile sanırım biraz kendine gelmiştir. Çünkü iyi bir Sneijder olmadan bu takımın maç kazanması zor gözüküyor.

Başkan Dursun Özbek’in UEFA ile arasında sorun olan parasal ilişkilerini düzeltmesi ve ocakta bu takıma mutlaka takviye yapması şart.

Aksi takdirde şampiyonluk hedefi tamamen tesadüflere kalır.