Fransa finale kadar koşar

Teknik Direktör Deschamps yönetimindeki ev sahibi takım, kaliteli kadrosu ile bu gruptan çok rahat çıkar ve sonuna kadar gider. Romanya göze hoş gelen futbolu ile beğeni kazanan takım ama işi zor. Arnavutluk ise sürpriz yapıp grubu 2. bitirecek kapasitede.

Avrupa Futbol Şampiyonası’na evsahipliği yapacak olan Fransa’nın başında 1998’de Dünya Kupası şampiyonu olduğu dönemde futbolcu olarak takım kaptanlığı yapan Deschamps var. Üst düzey futbol kariyerinden sonra Milli Takım’ın başarısı için olağanüstü gayret sarfetti. Fransa’nın üç futbolcusu dışında diğer 21 oyuncusu da yurt dışında Avrupa’nın çok önemli takımlarında yer almaktadır.

Örneğin Mangala; Machester City’de, Evra; Juventus’ta, Pogba ve Griezmann; Atletico Madrid’te, Giroud ise Arsenal’de top koşturuyor.

Bu isimlendirdiğimiz futbolcuların Fransız Milli Takımı’nı yapacakları olağanüstü katkılarla bu gruptan rahatlıkla çıkaracaklarına inanıyorum.

ROMANYA MAÇI GOLLÜ BİTER

Fransa’nın back raunduna bakacak olursak, bir Dünya Kupası şampiyonluğu aynı kupada bir final, üç yarı final, 2 çeyrek final, Avrupa Şampiyonu iki kez, yine aynı turnuvada 2 kez yarı final, 2 kez de çeyrek final oynayarak bugünlere geldi. Ev sahibi olarak taraftar avantajını da arkalarına alarak ilk oynayacakları Romanya karşısında bu maçın kesin favorisi elbette  Fransa’dır. Aslında Romanya da topu ayağa iyi oynayan, seyir zevki veren bir ekip. Fransa karşısında oynayacakları açılış maçının çok gollü geçeceğini varsayıyorum. Bana göre sonuç Fransa’nın lehine bitecektir. Çünkü Fransa olağanüstü böylesine turnuvaların deneyiminden kaynaklanan tecrübeye sahip olduğu için kupanın bile favorisidir.

SAKATLAR OLUMSUZ ETKİLER

Fransa’nın son anda kadrosunda yapmak zorunda kaldığı değişikliklikler, takıma ne oranda yansıyacak, bekleyip göreceğiz. Jeremy Mathieu’nun olmamasının olumsuz bir etki yaratacağını pek düşünmüyorum. Ama Real Madrid’li Raphael Varane’nin yokluğunda savunmada zaman zaman sıkıntı çıkabilir. Son olarak da Lassana  Dierra kadrodan çıkarıldı. Uzun süre takım iskeletinde yer alan birinin eksilmesi, yerine gelecek olanın takıma adaptasyonu bir sorun olur mu, Teknik Direktör Deschamp bununla da zaman harcayacaktır.

Romanya’nın, her ne kadar ev sahibi avantajlı gözükse de Fransa karşısında sergileyeceği futbolu merakla bekliyoruz. Bizim ligimizde de görev yapan Gençlerbirliği’nden Stancu, Osmanlıspor’dan Torje gibi futbolcuları çok yakından tanıyoruz.

ROMANYA SEYİR ZEVKİ VERİR

Mevcut futbolcularının Avrupa’nın önemli takımlarında yer almaları Romanya’ya ayrı bir değer katıyor. Napoli’de oynayan Chiriches, Ludogorets’teki ClaudiuKeserü gibi çok önemli oyunculara sahip olması da Romanya Milli Takımı’nın başarılarına katkı yapacaktır.

Arnavutluk’tan söz edecek olursak, adından sanından fazla konuşturmayan ama grup maçlarını olağanüstü performans göstererek Portekiz’in ardından ikinci olarak tamamladı. Danimarka, Sırbistan ve Ermenistan’ı geride bırakması, Portekiz’i ülkelerinde yenerek dikkatleri üzerine çekmiş olması, Arnavutluk’un Fransa’nın ardından ikinci olarak sürpriz yapabileceğini de varsayıyorum. Böyle turnuvaların en fazla söz ettireni tribündeki seyirciler. Fransız taraftarların coşkusu gündemimizden hiç düşmeyecek ama bizim Milliler turnuvada kaldığı süre içinde taraftar grubumuzla olağanüstü ses vereceğine inanıyorum. Bu arada şunu belirteyim; Fransa ve İspanya’nın dışında İngiltere ile Almanya’nın da final oynama şansı yüksek.

 

İsviçre’yi konuşuruz

Kasımpaşalı Eren ve Galatasaraylı Dzemaili’nin yanı sıra Shaqiri, Rodriguez ve Sommer gibi kozlarıyla G Grubu’nun ikincisi de olur, daha da ileri gidebilir.

İsviçre Milli Takımı son dönemlerde adından bahsettiren oldu. Kalecileri Sommer, Rodriguez, Shaqiri, Embolo gibi önemli oyunculara sahipken bizim de yakından tanıdığımız Kasımpaşalı Eren Derdiyok ve Galatasaray’dan Dzemali de kadroda yer alıyor. Özellikle Eren’in gol yollarındaki becerisini ve attığı golleri zaman zaman alkışlayan olduk. Onun için Romanya ile birlikte Fransa’nın ardından ikinci olma şanslarını zorlamaya çalışacaklar. İsviçre, turnuvalara sık sık katılmanın tecrübesine sahip bir ülke. Bu gruptan çıkmakla kalmayıp, daha da ileri gitmeleri çok büyük sürpriz olmaz. Bizim gözümüz tabii ki en çok Eren Derdiyok’un üzerinde olacak.