Fransız hakem doğru kararlar verdi

Kuralar çekildiğinde tartışmasız olarak favori gösterilen takımı,İngiliz liginin devlerinden Manchester United’ın gruba iyi başlayamaması nedeniyle Ada’şya umutlu giden Sarı-Lacivertliler bireysel hatalar sonucunda farklı mağlup olarak hüsrana uğradılar.

Fener’in ilk onbirinde, savunmada herhangi bir değişiklik olmazken sakat olan Ozan’ın formasını Neustadter aldı ve üç tfizik gücü ve savunma yönü daha fazla olan oyuncunun bulunduğu bir orta alan kurgusu oluştu. Hücumda ise V.Persie eski takımına karşı gol umudu olarak sahaya çıktı. Rakip M.United ise son oynadığı Liverpool maçından yedi farklı oyuncu ile sahaydaydı.

Maçın ilk yarısında orta alanı savunmanın biraz önüne kuran Fenerbahçe ilk yarım saat boyunca rakibinin baskılı oyununa rağmen herhangi bir gol pozisyonuna izin vermedi. Ancak daha sonra Kjaer ve Şener’in ard arda yaptırdığı acemice iki penaltı Sarı-Lacivertliler’i  oyundan düşürürken Pogba’nın attığı  gol ve ikinci yarının hemen başında Lingard’ın kaydetti dördüncü F.Bahçe’nin fişinin çekildiği anlar oldu.

Takımlarımızın savunma yapmayı beceremediğini dün bir kez daha gördük. İki akşam Avrupa arenasında yer alan üç takımımız aleyhine sadece faullu oyun nedeniyle verilen beş tane doğru penaltı kararı da düşünülmesi gereken bir başka durum olarak gözüküyor.

Maçın Fransız hakemi Bastien UEFA Hakem Kurulunun şimdilik Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında, çok önemli olmayan milli musabakalarda ve Avrupa Ligi’nde görev verdiği ve ileriye yönelik hazırladığı bir isim.  Dün gece başarılı bir yönetim gösterdi ve  Fenerbahçe aleyhine verdiği iki penaltı kararında da haklıydı.

İlk pozisyonda Kjaer kendi ceza alanı içinde rakibi Mata’ya hem ayağı hem de kolları ile çok gereksiz fauller yapınca hakem haklı olarak penaltı kararı verdi. İkinci pozisyonda ise rakibini arkaya kaçıran Şener yine kendi ceza alanı içinde rakibi Martial’ı çok gereksiz bir şekilde tutunca Fransız hakem bu kez de doğru bir penaltı kararı daha verdi.