Fransızlar, neden Hollanda’ya ‘le pays-bas’ yani ‘alçak ülke’ diyor? 

Su seviyesinin altında olduğu için mi? 

Bilemem ama “bazı değerlerin” çok altında oldukları kesin. 

Sevgili dostlar, Hollanda yani “alçak ülkenin”, aylar önce Bakanımıza karşı tavrı ile açığa çıkan Türkiye düşmanlığı “en noktasına” doğru ilerliyor. Sözde Ermeni tasarısının Hollanda Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesi de akıllarınca attıkları yeni bir adım... “Alçak ülkenin insanları” istediğinizi istediğiniz kadar oylayın, pişirin, geçirin, bir gerçeği asla gizleyemeyeceksiniz; SİZ TERÖRE DESTEK VEREN, TERÖR SEVİCİ BİR ÜLKESİNİZ! 

Sevgili dostlar, uzun zaman düşünmüştüm ne anlama geldiğini... Sonunda uzun yıllar Fransızca okuyarak bulamadığımı, yaşayarak keşfettim... Şu Fransızca gerçekten zengin ve ifade imkanı yüksek bir dil... Şaka değil; “Le Pays-Bas”... Fransızca “haut” yüksek, “bas” alçak demek... Tam tercümesi; ALÇAK ÜLKE... Güzel oturtmuşlar Fransızlar kavramı! GERÇEKTAN BAYAN BAKANIMIZA VE SON ADIM İLE YAPILANLAR ANCAK “le pays bas” yani “alçak bir ülkede” olur! 

Sayın Cumhurbaşkanımızın son birkaç ay içinde konu hakkındaki konuşmaları, “teröre destek veren AB ülkeleri, başta Almanya VE SON OLARAK HOLLANDA için” tarihi bir “manifesto” tanımlamasıydı.. Türkiye’ye çizgi çizmeye çalışan AB, ALMANYA, HOLLANDA başta olmak üzere, birçok AB’li siyasetçi “kırmızı çizginin” nasıl çizildiğini, lafın dolaştırılmadan nasıl doğrudan mert ve dürüst bir şekilde söylenebileceğini bir kez daha gördü... DURUM ÇOK AÇIK; HOLLANDA, ALMANYA VE BAZI AB ÜLKELERİ TÜRKİYE’YE KARŞI DÜŞMANCA BİR TAVIR ALARAK “TERÖR ÖRGÜTLERİNE” KUCAK AÇIYORLAR! TÜRKİYE’YE AÇIK BİR SALDIRI İÇİNDELER! 

Son söz: Şimdi bir daha soralım; neden Fransızlar, Hollanda’ya “le Pays-Bas” yani “alçak ülke” diyorlar… CEVAP COĞRAFYA İLE Mİ İLGİLİ SİZCE! 

DEVAM EDECEĞİZ… 

Önemli not: HOLLANDA’NIN SÖMÜRGECİLİK TARİHİ ÇOK BÜYÜK LEKELER VE İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇLAR İLE DOLU, HEPSİNİ PAYLAŞACAĞIZ!