Fransızlar gibi fit kalmanın sırları

İstatiksel araştırmalar Fransız kadınların her zaman, diğer Avrupa ülkelerine ve ABD’deki kadınlara oranla daha formda olduğunu gösteriyor. ABD’de kadınlarda obezite oranı yüzde 30 iken, Fransa’da bu oran yüzde 10. Oysa Fransız mutfağı lezzettli peynir çeşitleri, kurabiler, ekmekler ve şarapları ile ünlü. Peki ama neden kilo almıyorlar...  İşte araştırmalardan çıkan bazı gerçekler.

İşlenmiş gıdaları ek tercih etmiyorlar; Aslında bunda büyük katkıyı Fransız hükümeti sağlıyor, işlenmiş gıdalar ve bunların reklamları ve pazarlamalarıyla ilgili katı kurallar var. Dolayısıyla sağlıksız gıdaların satışı teşvik edilmiyor. İşlenmiş gıda yerine bol yulaf ve tam taneli tahılları yiyorlar.

Abur cubur yemiyorlar. Taze çiğ sebze veya meyve, atıştırmalıkları arasında bir numara.

Şekerli ve kremalı yerine sade kahve  içiyorlar.

Asansörsüz eski tarz apartmanlarda yaşıyorlar. Bol merdiven kullanıp, alışverişlerini kendileri yapıyorlar.

Bisiklete biniyorlar. Hafta içi ve sonları en sık kullandıkları spor aracı olan bisiklet yaşam biçimleri. Haftada en az 200 dakika bisiklete binip, düzenli yürüyüş yapıyorlar.

Farklı çeşitlilikte besinleri tüketiyorlar, bir Fransız kadını öğlen öğününde asla bir sandviçi tercih etmiyor. Peynirli veya deniz ürünlü salatalar favorileri.

Peyniri çok tüketiyorlar. Peynir “kolesistokinin” hormonun salgılanmasına yol açıyor, bu hormonda beyne tokluk sinyali veriyor.

Sadece masada oturarak yavaş yavaş yiyorlar, TV başında vs araştırarak yemiyorlar.

Her öğünde taze sebze çorbaları içiyorlar. Böylece çorba mideyi doldurup sağlıklı besinleri sağlarken fazla yemelerini önlüyor.