Futbol bu işte

Galatasaray bu yıl boyunca belki de en iyi futbolunu sergiledi... Eğer Barış Şimşek gibi bir hakem olmasaydı G.Saray farkı çok açardı. Şimşek ikili mücadelenin ne demek olduğunu bilmiyor. Maçın ilk yarısında Cim-Bom aleyhine 15, Antalyaspor’a 4 faul çaldı. Özellikle Burak ikili mücadele sonucu ne zaman topu alsa hakemin düdüğüne takıldı. G.Saray bu yıl ilk kez tek santrfor olarak başladı. Ancak ikinci yarı Sneijder, Burak’ın yanına geldi. Çift santrfora döndü G.Saray. Bunca zaman oynamayan Sneijder, sahanın en iyilerindendi. Maç oynadıkça gerçekten futbol ziyafeti çekecek her seyredene...

Ama Sabri’ye ayrı bir parantez açmak gerek. Sahanın en iyisiydi. Hem savunmada hem hücumda arı gibi çalıştı. Güzel oyununu az daha şık bir golle noktalayacaktı ama Hakan şutu köşeden çıkardı. Galatasaray’ın sol kanadı ilk yarı hiç çalışmadı. Amrabat saha daraltıldığı zaman birebirde adam geçemiyor. Ancak 2. yarıda bir top kaptı ve Burak’a golün pasını vererek kendisini biraz olsun affetirdi. Hamit müthiş hırslıydı. İyi niyetiyle elinden geleni yaptı.

Galatasaray’ın bir başka eksiği stoperlerinin geriden oyun kuramaması. Ujfalusi bunu çok güzel yapardı. Semih de zamanla bu özelliğe kavuşacaktır eminim. Ama Dany bildiğimiz kesici stoper. Yani topu oyuna sokmak gibi bir becerisi yok.

Bu takıma Drogba’nın da katılacağını düşünürsek Galatasaray’ın ligde sorun yaşamaz. Şampiyonlar Ligi’nde nereye kadar gidebileceği ise savunmanın becerisine kalmış. Bu Galatasaray her takıma gol atar ama gol de yer. Önemli olan yediğinden bir fazlasını atabilmek. Drogba-Burak ya da Drogba-Elmander ikilisi Sneijder ve Selçuk gibi iki usta ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde finale giderlerse kimse şaşırmasın.

Burak, iki haftadır kulübeyi ısıtıyordu. Dün savunmaya da  katkı yapmayı öğrendiğini gösterdi. Burak’ın golcülüğüne diyecek yok ama dün ileri geri oynayarak, savunmada top çalarak çok yararlı bir futbolcu olacağını gösterdi.