Futbol ciddiyet ister

Trabzonspor 1 hafta evvel kazandığı deplasman galibiyetinin verdiği moralle maça çok fazla rahat çıktı. Maç uzun süre orta saha mücadelesi halinde geçti. İki takımın da net pozisyonu olmadı. Hatta Gaziantep’in attığı gol de pozisyondan gelmedi.  Vasata yakın mücadelenin olduğu ilk yarı Gaziantep’in galibiyeti ile bittiyse; bu sadece hakem Tolga Özkalfa ve yardımcısının hatasından kaynaklandı. Trabzonspor orta sahada ilk yarı hiç organize olmadı. İleri baskı ve iyi orta gelmeyince Gaziantep’i zorlayacak hiçbir baskı olmadı. Trabzonsporlu futbolcular hazıra alışmışlar: Frikik olsun, Mehmet Ekici golü atsın, biz ense yapalım! İlk yarıdaki görüntü bu idi.

Futbol ukalalığı kaldırmıyor. Geçen haftaki galibiyet sonrası “Hiç hata yapmadık, o yüzden kazandık” diye düşünüp hataları görmek istemezseniz, 1 hafta sonra yediğiniz şamarla kendinize getirilirsiniz. Gaziantep, “Trabzonspor’u nasıl yenebilirim”i iyi çalışmış ve hakemin attığı ilk golün dışında iyi oynadı ve hak etti. Trabzonspor takım olamadı. Mehmet Ekici’nin arkadaşlarını kurtaramadığı gerçeği ortaya çıktı.

Yönetimin seneye Trabzonspor’la ilgili düşüncesi varsa, bence ilk önce aklı futbolda olan bir teknik direktör bulması gerekir. Erkan’ı seyredince aklıma Alanzinho geliyor. İkisinin de ortak yönü aynı teknik direktör tarafından istenmesi ve maliyetlerinin aşağı yukarı aynı olması. Artık Bosingwa yerine geçmeli. Savunmanın ortası, diğer malzemelerle kurulmalı. Fatih kardeşin Trabzonspor’un futbolcusu olmadığı artık görülmeli.

Taraftara da şunu söyleyeyim: Maç sonlarındaki süslü kelimelere inanmayın, hepsi hikaye!