Futbol değil, sanki basket maçıydı!

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda TFF 1. Lig’de yer alan çok zayıf rakibi Manisaspor karşısında hiç de zorlanmadan elini kolunu sallayarak bir treyler dolusu gol atarak, ezeli rakibi ile oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi olağanüstü moral depoladı.

Maça gelecek olursak, ilk yarının başlarında ilk önce Oğuzhan, daha sonra da Mustafa Pektemek rakip ceza sahası içinde öylesine kötü gol vuruşlar yaptılar ki, kendileri bile şaşırıp kaldı. Hemen ardından Lens’in sert orta topunda bu kez Süper Lig’in suskun isimlerinden Negredo sahneye çıktı ve Beşiktaş’ın ilk golünü atan oldu.

Teknik Direktör Şenol Güneş’i kutlarım. Böylesi Ziraat Kupası maçlarında genç oyunculara yer vermesi hem kendi güvenini arttırır hem de gençlere güven sağlamış olur. Orkan’ın ara pasında Lens’le 2. Beşiktaş golü geldi ama Orkan’a da bir parantez açarım. İzlediğim kadarıyla futbolcu kumaşı iyi, futbol zekasının yanı sıra ayak bilekleri olabildiğince hünerliydi. Atmış olduğu 3. Beşiktaş golü ise 10 numara 5 yıldızdı. Oğuzhan’ın al-at gol pasıyla Lens gollerini ikilerken, takımının 4. golü de gelmiş oldu. Golleri sıralamaktan satırlar bitecek gibi düşünecekken Negredo ile 5. gol, Lens’le 6., tekrar Negredo ile 7. gol geldi ve böylece Beşiktaş gol olup Manisa kalesine yağdı. Manisaspor, Beşiktaş karşısında hiçbir varlık gösteremezken, Negredo 8., Mustafa Pektemek 9. golü kaydetti, rakip Manisaspor da adeta maça beyaz mendil bırakarak teslim bayrağını çekti.

Böylesine kolay ve basit kazanılan maçlar derbi öncesinde her ne kadar moral kazandırsa da rehavete girersen derbiler sıkıntı getirir. Çünkü derbi maçlarının havası farklıdır. Daha ciddi daha maça asılır, kazanma adına arzulu ve istekli olursan belki bu kadar rakip kaleye gol atmazsın ama hiç olmazsa kazanarak 3 puanı alıp yoluna devam edersin. Bu da Beşiktaşlı futbolculara benden bir hatırlatma olsun.