Futbol şöleni başlıyor

Futbolü seviyorsanız, bizdeki kötü futbolden, şike söylentilerinden, tribünlere küfür eden kulüp başkanlarından sıkıldı iseniz, hepinize, hepimize büyük bir fırsat, 12 Haziran günü büyük bir şölen başlıyor, kurulun ekranların karşısına, unutun yerel çirkinlikleri, keyfinize bakın.

Ama, bu arada da, "biz Brezilya'da neden yokuz?" sorusunu da kendinize, dostlarınıza yöneltin ve bu soruya da objektif cevaplar üretin.

Aklı başında birileri de muhtemelen size bu sezonun şampiyonunun şike cezası nedeniyle iki sene Avrupa'ya çıkamadığı bir ülkenin milli takımının da bu karambolden olumsuz hissesini alacağını, Brezilya şöleninde olmayışımızın normal kabul edilmesi gerektiğini söyler diye düşünüyorum.

Futbolün kendi bünyesi de bileşik kaplar gibidir muhtemelen, bir yanda yargının onayladığı şike, öbür yanda çok başarılı bir milli takım, bu iki olgu imtizaç etmiyorlar herhalde.

12 Haziran'da başlayacak şölenin grup maçları çok keyifli olmayabilir ama yine de 12 Haziran Brezilya-Hırvatistan (23.00), 13 Haziran İspanya-Hollanda (22.00), 15 Haziran İngiltere-Hollanda (01.00), 16 Haziran Arjantin-Bosna Hersek (01.00) ve yine 16 Haziran  Almanya-Portekiz maçlarını kaçırmayın derim doğrusu.

En azından gözlerinizin, kulaklarınızın pası silinir.

Kulakla ne alakası var demeyin, alakasız bir zamanda "Alex" diye bağıran bir seyirci grubu ve bu Alex tezahüratına "köpekler" diye yanıt verenleri görmeyeceksiniz.

Bu maçlarda, gruplarda, daha sonrasında çok önemli yeni futbolcular dünya vitrinine çıkacaklar, bu gençleri de iyi izleyin, bakalım bizim takımlar, üç büyükler ve en önemlisi Fenerbahçe bu çok parlak piyasaya girebilecek mi, girmek isteyecek mi?

Bu piyasaya giremezseniz, futbolünüzün de yerel standartlarda kalması kaçınılmazdır.

Fenerbahçe'nin de, önümüzdeki sene şampiyon olur ise, bu sene olduğu gibi yine olabilir ama Avrupa'ya çıktığında, Brezilya 2014 piyasasından transfer yapamaz ise, pek şansı olmayacaktır.

Şansı olur mu, bilemem ama bu vizyonun yöneticilerde olmadığını galiba daha iyi biliyorum.       

Bakalım kaç Fenerbahçeli yönetici, maç seyretmek ya da çapkınlık için değil de, arada o da olabilir, sakıncası yok, adam kapmak için Brezilya'da olacak?