Futbol yok, gol var

Galatasaray hem 4. yıldızı kovalayacağı hem de Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmak için mücadele edeceği bir sezona başladı. Sarı-Kırmızılılar’ın başta kalecileri olmak üzere savunmaları gerçekten çok iyi. Ancak sorun kaptan Selçuk ve orta saha ile başlıyor. Selçuk  futbolu unutmuş ya da futbol onu unutmuş. Savunma ile forvet arasında bağlantıyı kurması gereken orta sahada gerek Selçuk, gerekse Sneijder çok etkisiz kaldı. Sneijder’in mazereti var. Bütün bir yaz boyunca Dünya Kupası’nda çok üst düzey maçlar oynadı. Ama Selçuk’un hiçbir mazereti yok.

Sol kanatta Bruma çok iyi bir futbolcu. Müthiş hızıyla bire birde kolay adam geçebiliyor, iyi orta yapıyor ama henüz son hareketlerde yeterli değil. Bana Arda’nın ilk yılını hatırlatıyor. Manisa dönüşü de Arda iyi adam geçer, orta yapar ama son vuruşu beceremezdi.  Galatasaray’a mutlak bir forvet şarttı bu sezon. Yarın mesai bitimine kadar Sarı-Kırmızılılar bir şey yapar mı yapmaz mı bilemem. Ama çok geç kaldıkları da bir gerçek. Eğer bir forvet alınamazsa Galatasaray hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde zorlanır. Bu arada Selçuk ile Olcan’ın ayaklarına her top geldiğinde Burak’ı aramaları Trabzonspor’dan kalma bir alışkanlık olsa gerek.

Galatasaray lige üç puanla başladı. Ama önünde daha çok uzun ve dikenli bir yol var. Bursaspor önünde Galatasaray olumlu futbol sergileyemediği gibi zaman zamanda özellikle Volkan Şen’in başlattığı akınlarda ciddi sorunlar yaşadı.

Muslera dünya çapında bir kaleci. Oynadığı her maçta bunu kanıtlıyor. Bu arada Chedjou’ya takım arayanlar herhalde utanmışlardır. Savunmanın temel taşı. Eğer bir forvet alınmayacaksa oyun düzenini 4-4-2’ye dönüştürüp Burak ile Umut’u birlikte oynatmakta yarar var.