Futbol yok, olay var

Birinci devrenin son maçında iki takım, Türkiye liglerine bir sezon boyu hakim olan kötü futbolu sürdürdü. Galatasaray’ın en büyük eksiği kanatlarının çalışmaması. Sol kanatta oynayan Amrabat, bir sol kanat oyuncusunun yapması gereken hiçbir şeyi yapmıyor. Yani ne adam eksiltebiliyor ne de Burak ve Umut’a doğru dürüst orta yapabiliyor. Galatasaray’ın sağ kanatta zaten kimsesi yok. Zaman zaman Eboue ileri çıkıyor, zaman zaman Hamit oraya gidiyor ama Galatasaray tek kanatı kırık bir kuş gibi uçmaya çalışıyor.

Sarı-Kırmızılılar göbekten ver-kaçlar ile duvar paslarıyla ve Selçuk’un duran toplarındaki hüneriyle gol buldu hep sezonun ilk devresinde. Trabzonspor maçında da aynı oyunu izledik. Trabzon’un orta sahası ve savunması kalabalık, Galatasaray sürekli ortadan geliyor. Arada bir duvar paslarıyla girdiği gol pozisyonlarını da cömertçe harcıyor. Trabzonspor da gol pozisyonları buldu. Ama onlar da beceriksizlikte sarı-kırmızılı arkadaşlarıyla yarıştılar adeta. Tabi sahanın çok kötü olması da futbolu ciddi bir şekilde etkiledi. Bu arada Trabzonlu birkaç seyirciyi de gerçekten kınıyorum. Burak’ın kafasına atılan su şişesi ve ona yardıma gelen Trabzonsporlu futbolcuya atılan sis bombası... Bu kişilerin futbolla, sporla uzaktan yakından ilgisi olmadığının belirgin kanıtları.. Allah’tan futbolcular çok iyi niyetliydi de saha içinde iyi olmasa da temiz bir futbol izledik.

Bu arada sahanın en iyisi olan Hamit’in o birkaç Trabzonlu seyirciye formasındaki Türk Bayrağını göstererek, ‘Biz senin düşmanın değiliz, niye böyle yapıyorsunuz’ diye sorması maça damgasını vuran hareketlerden biriydi.

Galatasaray’ın devre arasında çok zor olmasına rağmen sol beke ve kanatlara takviye yapması şart. Bu takımla ligi götürebilirsiniz ama Şampiyonlar Ligi’nde üst turlara çıkmak istiyorsanız, işiniz çok zor. Karşılaşmanın son dakikaları karşılıklı ataklarnla geçerken, gol anlamında bir başarı sağlanmadı. İki takım da 1 puanı cebine koydu, 90+4’te Trabzon’un atağında top kalenin içinden çıktı diyebiliriz. Genel anlamda iki takım da beceriksiz bir görüntü sergiledi.