Futbol yok, penaltı çok

Fenerbahçe, Rize karşısında takım olarak iyi bir futbol sergileyememesine rağmen Fernandao’nun atmış olduğu 2 penaltı golüyle 3 puanı alan oldu. Futbol adına böylesine pas hataları, verimsiz futbol, sonuca gidecek pozisyonları üretmekte zayıf ama kazanan bir Fenerbahçe izledik.

İlk penaltı tartışılır gibi gözükmesine rağmen Rize’den Sercan’ın Volkan Şen’in ayağına arkadan darbe vurularak düşürülmesinde hakem kararı doğruydu bence. İkinci penaltıda bir kez daha Sercan’ın eline çarpan top, Fernandao’nun ikinci penaltı golüyle skor tabelası Fenerbahçe adına kapanan oldu.

Kaleci Volkan’ı hayretlerle izliyorum.. Bazen takımını kurtaran kurtarışlar yapan olurken; bu maçta akıllara durgunluk verecek şekilde kalesini terkedip Rizeli futbolcuya toslayarak penaltıya sebebiyet verdi. Bu kadar şuursuz, bu kadar dengesiz kaleci görüşüne asla sıcak bakmıyorum. Onun dışında çok güzel bir kurtarışını izledik. Başka da iki takım adına gol olacak pozisyon izleyemedik. Volkan Şen, iyi dripling yapıyor rakiplerini geçer gözüküyor sonra da topu rakibine teslim ediyor. Rizespor’un penaltı golünü Sylvestre atınca maça biraz ümitlenen oldu ama kazanmaya veya maçı eşitlemeye yeterli olamadı.

Bana göre hakem vermiş olduğu penaltı kararlarıyla doğruları yaptı. Rize da Fenerbahçe’ye nazire yaparcasına top kayıplarıyla oynadı. Şener’da düşüklük görüyorum. Ozan’dan beklenen düzeyde bir oyun göremediğimiz için, futbolunu ileriye dönük geliştiremediğini izledik. Souza riskten uzak, en yakın arkadaşına topu vererek sahada misafir sanatçı gibi dolaşıp durdu. Fernandao’nun yerine oyuna giren Van Persie ise kısa bir zaman içinde hiçbir varlık gösteremedi.

Saha koşullarını futbola müsait görmemize rağmen Fener bu kadar durgun, pozisyonun üretiminden yoksun, nasıl oluyor anlayamıyorum. Kısacası bu maçın özeti penaltılar oldu. 2 penaltıyla 3 puan alan Fenerbahçe yola devam etti.