Futbolcu ve topçu arasındaki fark...

Futbolu sorunsuz ve oynanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Medya bu konuda yeterince eleştirildi.

Haksız değil eleştiriler. Kulüp yöneticileri de çok eleştirildi ki bu da haklı bir eleştiriydi. Ama işin bir de futbolcular kısmı var.

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor deplasmanında atılan beraberlik golünden sonra tribünlere yaptığı hareketten söz ediyorum. Tribünlerin ettiği küfür mü diyeceksiniz.

Kulüp değiştiren futbolcuların başına gelir bu tür şeyler. Akıllı futbolcular eski takımlarına gol attıklarında sevinmezler, bu şekilde gönül almaya çalışırlar. Tribünlere kol hareketi gibi işler daha toy topçuların yapacağı işlerdendir.

Geçen sene Trabzonda’da oynanan Fenerbahçe maçında Özer Hurmacı, eski takımına karşı hırslı futbol oymaktan öteye geçmiş, biraz da tribünlerin sempatisini kazanmak için her tartışmanın içine dalmıştı. Emre ve Melo örneklerini hiç saymıyorum.

Futbolu doğru düzgün oynatabilmek için yıldız isimlere biraz mental destek sağlamak da gerekiyor.

Zira yönetilemeyen şöhret sarhoşluğu farkında olunmadan tribünleri daha da geriyor.

Televizyonculuk ve görsellik...

Televizyonculukta görsel zenginlik önemlidir. Yeni başlayan dizilerin ilk 2 bölümünün sinema tadında olması, ondan sonra da uzun bölümleri yetiştirebilmek adına görüntü kalitesinden taviz verilmesine alıştık.

Sonra haber bültenleri, çoğunlukla ajans görüntüleri kullanıldığı için hemen her bültende aynı görsellik var.

TRT 1’de dün akşam başlayan Seçim Turu’nun tanıtımını gördüğüm an evet dedim. İçerik, röportajlar konusunda seyretmeden yazmak olmaz ama şehir merkezleri yerine, köy ve ilçelere girince ortaya tablo gibi görüntüler çıktığını fark ettim.

Bir artı olarak bunu yazalım.

Sonra maç yayınları ve görsellik üzerinden devam edelim.

Trabzonspor-Galatasaray maçında Lig Tv inanılmaz bir görsel şov yaptı. Maçın hemen başında Alex Telles’in serbest vuruşta elle oynama iddiasını 4 ayrı açıdan izletti bizlere. Üstelik 4 tekrarı topu kaybetmeden doğru aralıklarla sıraladı.

Futbol seyircisine eski hakemlerin yorumlarına ihtiyaç bırakmayacak netlikte pozisyon izlettirmek de büyük başarıdır. Televizyon ve görsellik...

Acun Ilıcalı’nın Survivor yarışmalarının tutma nedenlerinden biridir görselliğin ön plana çıkarılması. Zaman zaman unutuyoruz, o yüzden hatırlatmak istedim...