Futbolcusunu tanımayan hoca

Atmosfer müthiş. İki takım da maça iyi hazırlanmış veya taraftar öyle umuyor. Taraftarlar, futbolcular kadar maça hazırlanmış.

Trabzonspor maça iyi başladı. 7. dakikaya kadar topa hakim olup daha çok atak yapan hatta ilk ciddi pozisyonu da kaçıran taraf oldu. Ancak ani bir Fenerbahçe atağında Serkan’ın boşalttığı yerden Sow ile golüne kavuştu. Serkan yaptığı hata ile takımını mağlup duruma düşürdü.

Golden sonra Fenerbahçeli futbolcular çok pozisyon buldu ama faydalanamadı. Trabzonspor ise travmayı bir türlü atlatamadı. Bu arada Zokora’nın pozisyon gereği sert hareketi ve bu hareketin de Emre’ye rastlaması oyunu farklı bir boyuta soktu.  

Neyse ki gerginlik kısa sürdü...

Öne geçen Fenerbahçe daha rahat ve sakin oynamaya başladı. Trabzonspor’un ileri uçtaki yetenek kapasitesi, pozisyon bulmada ve bulduğunu değerlendirmede maalesef çok zayıftı.

İkinci yarı beraberliği sağlamak adına Trabzonspor bütün riskleri almaya başladı ama rakibin sakinliği ve alan savunmasını iyi yapması, Bordo-Mavililer’in pozisyon bulmasını zorlaştırdı.

Henrique oyuna hareket getirdi ama son hareketlerde başarılı olamadılar. Adrian, Olcan, Halil ellerinden geleni yaptılar. Tolga çıkardığı yüzde yüz gollük pozisyonlarla tartışmasız sahanın en iyisi idi.

Sezonun son maçı ve değerli bir kupa maçı, sanki sezon boyunca süper oynayan oturmuş bir kadro var da; rakibi hiçe sayan bir kadro ile sahaya çıkılıyor. Tolunay hoca maalesef futbolcularını tanıyamamış ve rakibi iyi incelememiş. 

Fırat Aydınus; penaltı diye itiraz edilen pozisyon için Trabzonsporlu futbolculara “Gördüm yakındım, değil” dedin. Fırat kardeş! Sen neyi görmek istersen onu görüyorsun. Trabzon’da çizgiyi bir metre geçen topu göremeyecek kadar “göremeyensin” bu pozisyonu gördüğüne kim inanır!

Şenol Güneş’i bu kadroyu kurarken verdiği mücadeleden dolayı kutlarım. Serkan Balcı’nın anlaşmasını iki yıl uzatan yönetimi bu başarısından dolayı özellikle kutluyorum.

Volkan’ı 3.5 milyon euro’ya transfer edeni de kutlarım!..

Aferin Tolga çok iyisin ama, kendini kolla; iyi olan futbolcuyu satıp, kötü olan futbolcuyu daha pahalıya almayı Trabzonspor yönetimleri iyi becerir.