Futbolda dibe vurduk

Passolig tribünleri boşalttı, Milli Takım yürekleri kararttı, yabancılarda faka bastık!

Paradan yana dara düştük, basiretsiz başkanlara teslim olduk! Derbinin bile pabucunu dama attık! Ne zaman düzelecek şu Türk futbolu? Ne zaman kurtulacağız bu çarpık düzenden?

Ne zaman başarılı olacak bu Milli Takım? Balık kavağa çıkınca mı?

Yetti artık.

Ne sistemimiz var, ne futbol oynamaya niyetimiz. İzlanda’ya yenil, Çeklere yenil, Letonya’ya takıl... Hala çıkmayan canda umut ara... Olur mu böyle gaflet!

Her milli maç arifesi kalan maçlarımızı alırsak yakalarız deniyor, her maç sonrası rakiplerle fark daha da açılıyor. Bu millet kandırılmaktan bıktı artık!

Başka hoca mı yok TFF’nin ajandasında? Başka futbolcu mu yok 77 milyonda?

Başka bir sonuç mu yok futbolda? Hep kayıp hep kayıp!

Halkın bir eğlencesi vardı futbol. Ona da yazık ettiniz.

Bunların hepsinin sebebi; kurumların başındaki yöneticilerdir. Başta TFF...

Günü geçiştirmekten başka yaptığı iş yok! Karar alamıyor. Türk futboluna yön veremiyor. Kulüplerle arası açık. Yabancıda tavır koyamıyor. Alt yapıya eğilmiyor. Bellemiş bir Fatih Terim, ondan medet umuyor. Ne yapsın Fatih Terim? Elinde sihirli değnek mi var? Takımdan daha çok gücü mü var? Neden hiçbir şey yapmadan her iş Terim’den bekleniyor?

Terim mi kurtaracak Türk futbolunu? Nedir hep tek adama yaslanmak?

Kulüplerimiz de öyle... Paralı başkan, paralı başkan... İlle de paralı başkan! Hiç mi akıllı başkan aranmaz bu ülkede? Her başkan sanırsın futbol bilgini. Transferi onlar yapar. Hocaları onlar alır. Hakemleri onlar haşlar. TFF’ye onlar kafa tutar.

Nerde var böyle memleket?

Yabancılar uçaktan iner inmez omuzlara alınır... Sanırsın Türk futbolunu; Brezilya’dan, Afrika’dan, dünyanın bir ucundan gelen yabancılar kurtaracak! Hiç mi aslan gibi vatan evladının onuru hesaba katılmaz da milyon dolarlar ödenen yabancılara iltifat yağar?

Parayı yabancılar çuvalla götürür. Vergi de vermezler. Üçü beşi her hafta mecburen tribünde pinekler. Takımlarına katkıları da tartışılır. Her milli maçtan sonra da ne yazık ki benim evlatlarım kurban edilir!

Futbolda dibe vurduk. Avrupa 2016 da hayal oldu! Bu haftaki derbinin de kıymet-i harbiyesi kalmadı. Nerede o eski derbiler?

Nerede anlatılan o efsane Metin Oktaylar, Lefterler, Can Bartular? Şimdi artık; körler sağırlar birbirini ağırlar! Yeter ama...