Futbolla şaka olmaz

Galatasaray maça öyle iştahlı başladı ki, daha ilk dakikadan itibaren Kayserispor’a “Puan için heveslenme, galibiyet benim” mesajı verdi. Ligin alt sıralarında can çekişen evsahibi ekip karşısında oyunu istediği gibi yönlendiren Cim-Bom’da Sneijder, Terim sonrası “ikinci baharını” yaşıyordu.

Hollandalı yıldız, hem orta alanda virtiözlüğe soyundu, hem gol attı, hem gol attırdı.. İlk 25 dakikada rakibini komaya sokan Sneijder’i izlerken, “Geçen sezon ve ilk 5 hafta neredeydin” demek geldi içimizden. Sneijder oynadığı futbolla gözlerimizin pasını silerken, Kadir Has Stadı’ndaki buz gibi ortamı da ısıttı.  Orta alanda Selçuk İnan ve onun gerisinde Felipe Melo yine olumlu işler yaptı. Chedjeu da ağları havalandırırken, 2-0’lık skorun üzerine sos döktü.

Herkes fark beklerken Kayseri’nin golleri ardı ardına geldi. Chedjeu’nun kontrolsüz girişi sonrası rakibini yere indirmesi net penaltıydı. Ardından yine Chedjeu’nun kademe hatasında ve Dany’nin topu amatörce uzaklaştıramaması sonucu skor 2-2’ye geldi, Kayseri bitkisel hayattan çıktı.. Tabii Mancini de kulübede şoka girdi.

İkinci yarıya başlarken Sneijder yoktu, Emre Çolak vardı. Hollandalı yıldız belinden sakatlanmıştı. Selçuk orta sahanın göbeğine gelirken Emre Çolak onun yerine kaydı. 63 gündür gol için çırpınan Burak Yılmaz’ın “ofsayt” tartışmaları altında golünü atması Aslan’ı kabustan uyandırdı. Öldürücü darbeyi, “Frikik atışlarını kim kullanacak” polemiğine son veren Drogba vurdu. Eğer 3-2’den sonra Kayseri yakaladığı iki pozisyonu gole çevirebilse Galatasaray da Beşiktaş gibi puan kaybedenler kervanına katılırdı..

Gelelim son söze: 1- Mancini takımın şablonuyla bu kadar oynanılmayacağını öğrenmiştir. 2- Eboue ile Bruma’nın tribüne gönderilmesi ve Sabri ile Dany’nin beklere konulması yanlıştı. 3- Burak Yılmaz gol atarak özgüvenini kazandı. 4- Oyundan çıkana kadar Sneijder süperdi. 5- Emre sonradan oyuna girdi ama takımına katkısı büyük oldu. 6- G.Saray yıldızlarıyla kazanıyor, fakat takım futbolundan uzaklaşmak çok tehlikeli. 7- Kayseri uçuruma sürükleniyor, haberi var mı!.