Futbolu bırak 3 puana bak

Sivas’ı yenerek moral bulan Fenerbahçe için zorlu Antalya deplasmanı çok kritikti. Aykut Kocaman geçen hafta maçı kazanan kadrosunu korumayı tercih etmişti. Üç gol atan Roberto Soldado yedek kulübesindeydi.

Fener istekli ve arzulu başladı. İlk 10 dakikada Janssen rakip kaleyi yokladı ancak Ferhat’ı aşamadı. Antalya ise Eto’o ve Nasri ile fırsat bulma imkanı aradı. Sarı-Lacivertli ekipte sol kanatta Aatıf, Antalya savunmasını sürekli rahatsız etti. Orta alanda ise Giuliano ayağına aldığı her topta pozisyon hazırlamaya çalıştı. Kanatlarda ise zaman zaman Şener, Dirar ve İsmail topla çıkarak maçı Antalya sahasına yıkmaya uğraştı. Fener için ilk yarıda en büyük avantaj Antalya orta sahasının kolay geçilmesiydi. Rakipte bu bölgede sadece Charles ayakta kaldı. Maicon, Vainqueur etkisizdi. İlk 20 dakikadan sonra Fener tekrar oyuna ağırlığını koydu. Giuliano’nun liderliğinde Janssen ile sürekli golü aradılar. Çok top kaybı yapmasına rağmen ilk yarının bitimine bir dakika kala Giuliano’nun topu Janssen ile buluşturması ve sonra hızlı koşu yapıp Janssen’in pasını yakalaması ve Diego’dan sıyrılıp topu ağlara yollaması ilk yarının en güzel hareketiydi. İlk yarıda Antalya ne yaptı derseniz; sadece Eto’o’nun vuruşu vardı. Onu da Volkan önledi. Bir de 45+2’de karambol pozisyonu vardı. Onda da Skrtel tehlikeyi savuşturdu. İkinci yarıda Antalya’nın baskısı vardı. Beraberliği bulmak için Fenerbahçe ceza sahasına yüklendiler. Ancak Sarı-Lacivertli ekip bu bölümü hatasız oynayarak atakları savuşturdu. Baktı ki Antalya’nın direnci artıyor, Aykut Kocaman ilk hamlesini 67’de yaparak Aatıf’ı çıkarıp Soldado’yu sahaya sürdü. Buradaki amaç rakip defansın ileri çıkmasını önlemek. Ancak Soldado’nun talihsiz sakatlığı bu planı bozdu.

Valbuena’nın oyuna girmesi orta alana nefes aldırdı. Kaleci Volkan da harika kurtarışlar yaptı. Fener çok iyi oynamasa da kazanmasını bildi ve altın değerinde 3 puanı cebine koydu.