Futbolu da aldığı sonuç da helaldir

Fenerbahçe takım olarak biraz kıpırdadı. Üst üste maçlar kazanırken Fenerbahçe’nin atmış olduğu gollerin dışında, oynadığı futbol anlatılmazken, varsa yoksa hakem kararları gündemimize bomba gibi düştü.

Sormak isterim; Dünyada hangi hakem hatalı kararlar vermiyor? Bu kadar hakem kararları konuşulan bizden başka ülke yoktur zannediyorum.

Fenerbahçe, Karabük karşısında farklı kazanınca maçın hakemi Fırat Aydınus verdiği kararlarla adeta giyotinin altına kondu. El insaf derim. Hakem yorumcu kardeşlerimiz, hakemlik dönemlerinde hiç mi hata yapmadılar? Gireni vermiyor, girmeyeni veriyorlardı.

 Şimdi de ortaya çıkmışlar hakemi yerle bir ediyorlar. Ben de maç yazımda hakemin yanlışını yazıp belirttim. Ama Fenerbahçe’nin takım olarak ortaya koyduğu futbol farklı kazanmaya yetti de arttı bile. Fenerbahçe düşmanlığı demeyeyim.

Ama Fenerbahçe ne zaman biraz dirilişe geçiyor, belirli kesim her nedense SarıLacivertliler’in farklı galibiyetlerine sevimli bakmıyor. Bir de yazar-çizer grubunda kazanılmış bir maçın ardından “skora aldanmayın” şeklinde ahkamlar kesiliyor. Yahu beyler, bir takım bu kadar farklı kazanıyorsa ilk önce kazanılışın şekli şemaili anlatılması gerekir, methedilir, övgüler sunulur. ‘Hakem kararıyla maç kazanıldı’ havasına kimse girmesin. Fenerbahçe, Karabük karşısında ortaya koyduğu futbolla anasının ak sütü gibi helalinden sonuç almıştır. Artık bunun sağını solunu niye çekiştiriyoruz ki?

Sadece Fenerbahçe’ye mi kıyak yapıldı? Diğer büyük takımlara da dönüp şöyle bir bakarsak tüm hakem kararları birbirine benzer. Ben Fenerbahçe cephesinin bu dirilişine saygı gösteriyor ve canı gönülden alkışlıyorum.